Inför Mora – Växjö
Publicerad: 2018-10-20
Inför
I afton är det dags för Växjös tionde SHL-match för säsongen då laget ställs mot Mora på bortaplan.

Återigen är det matchdag och ikväll spelar Växjö sin tredje och sista match i den här veckan. Laget har åkt uppåt i landet för bortamatch mot Mora, som är två placeringar och en poäng före Lakers i den jämna SHL-tabellen.

Under torsdagen föll Växjö hemma mot HV71 och inkasserade sin andra raka förlust. Dessförinnan hade Lakers två raka segrar, tre om man räknar med hemmavinsten i CHL mot Cardiff, i bagaget. Växjö kommer göra sitt borta mot Mora ikväll för att bryta sin förlustsvit och istället starta en ny segersvit.

Kvällens motståndare är fjolårets SHL-nykomling, Mora. Mora har blandat och gett under säsongsinledningen och ligger på en niondeplats i tabellen med tolv inspelade poäng på nio matcher. Laget verkar ha prickat in formen lagom till kvällens möte mot Växjö och kommer med två raka segrar i ryggen. Senast 3-2-besegrade man Skellefteå efter straffar och dessförinnan vann man med uddamålet mot Färjestad.

Inför kvällens match skiljer det endast en poäng mellan lagen och matchen i afton kan därför betraktas som en klassisk ”sexpoängsmatch”. Mora har chans att avancera till en femteplats vid vinst och Växjö till en sjundeplats. De båda lagen riskerar också att hamna på en negativ kvalplats vid förlust. Så pass jämn är årets upplaga av SHL så här långt.

Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger där Lakers vann samtliga matcher med klara siffror. Hemma i VIDA Arena skrevs segersiffrorna till 7-2 respektive 5-2 och på bortaplan vann Lakers med 4-2 och 4-1. Växjö gjorde totalt 20 mål under fjolårssäsongen på dagens motståndare.

Faktum är att Växjö har sju raka segrar mot Mora och har vunnit hela tio av de elva senaste mötena lagen emellan. Statistiken talar onekligen för Lakers i afton, men det är här och nu det ska avgöras. När pucken släpps i Dalarna i afton står det 0-0 på tavlan och båda lagen kommer göra allt för att kamma hem samtliga tre poäng.

Kvällens match spelas i Jalas Arena, Mora, med nedsläpp 18:00.

Timmy Renud