J20: Växjö nollade Malmö
Publicerad: 2017-10-08
Växjö tog en fin skalp under lördagen då man nollade Malmö på bortaplan. Dominik Bokk gjorde det matchvinnande målet och Pontus Eltonius var fenomenal mellan stolparna och motade samtliga 39 skott som han fick på sig.

Lakers fick en bra start i bortamatchen mot Malmö när Dominik Bokk satte 1-0 redan efter 4.47. Oscar Almberg och Alexander Andersson assisterade till målet. Växjö fick chansen i numerärt överläge tre gånger i den första perioden, men lyckades inte överlista Malmös boxplay.

Malmö fick ett tidigt powerplay i den andra perioden, men Pontus Eltonius höll tätt. I mitten av mellanakten fick hemmalaget straff, men återigen agerade Etonius vägg. Lakers fick chansen i powerplay ett par minuter efter straffen, men något mål blev det inte i perioden.

Den tredje perioden innehöll en drös med utvisningar, men det blev inte något mål i special teams under matchen. Istället kunde Växjö sätta 2-0 i tom kasse med 43 sekunder kvar av den ordinarie speltiden. Malmö åkte på 29 utvisningsminuter i den tredje perioden och Växjö 31 minuter.

Växjö ligger femma i tabellen efter vinsten mot Malmö. Lakers har spelat in 15 poäng på åtta matcher och är därmed en poäng före sexan Malmö. Det ska tilläggas att Skånelaget spelat tre (!) matcher fler än Växjö. Lakers har samma poäng som fyran Frölunda, som har spelat en match mer, och är fem poäng ifrån tabellettan Linköping, som har en match mer spelad än Lakers.

• 0-1 (04:47) Dominik Bokk assist Oscar Almberg, Alexander Andersson
  • 0-2 (59:17) Axel Sundberg assist Oscar Almberg – 5/6

Skott: 39-30 (9-10, 17-9, 13-11)

Växjö spelar redan under söndagseftermiddagen igen när Södertälje gästas. Södertälje ligger på en sjundeplats i tabellen med nio inspelade poäng på nio matcher. Under lördagen förlorade Södertälje med 5-2 hemma mot Karlskrona.