Modigs ansvarar för bredden
Publicerad: 2012-03-15

Växjö Lakers har presenterat en ny ungdomssatsning och nu är det klart att Jan-Erik Modigs får ansvaret för breddverksamheten.

Den nya ungdoms- och juniorsatsningen presenterades i början av mars, och nu börjar alltså organisationen som ska förverkliga satsningen att ta form.

Jan Erik Modigs, 47, kommer vara halvtidsanställd av Växjö Lakers och halvtidsanställd av Karl-Oskarskolan, och alltså få ansvar för breddverksamheten där en första målsättning är att ha 100 aktiva inom varje ålderskull. 

Jan-Erik Modigs får alltså motsvarande roll som Tobias Björklund, där Bjöklund har ansvar för elitverksamheten och gymnasiekontakterna. 

- De kommer givetvis ha mycket kontakt och arbeta över gränserna. Några av de första målen är att fler ska spela ishockey och att ledarna ska få bredare utbildning, säger Anders Öman, VD i Växjö Lakers.

Jan-Erik Modigs är född och uppvuxen i Leksand och flyttade i 20-årsåldern till Vimmerby där han bott kvar sedan dess. Hockeykarriären lade han på hyllan i 26-årsåldern, och har sedan hans barn började spela ishockey engagerat sig i ledarskapet inom ishockeyn.

- I och med att mina söner började spela ishockey så fick jag tillbaka suget efter hockeyn och framförallt ledarskapet. Med tiden hamnade jag på distriktsnivå och jag har jobbat med Smålands TV-puck lag de senaste fem åren och jag har varit instruktör på Smålands Ishockeyförbund i över tio år där jag håller på med ledarskapsutbildningar, säger Jan-Erik Modigs. 

Hur kommer det sig att du hamnar i Växjö Lakers? 
- Man träffar många olika ledare runt om i Småland, och jag hade en gammal kontakt med Tobias Björklund och han frågade om det fanns intresse för mig att jobba inom klubben. Jag har sneglat på den här boosten i Växjö Lakers och jag gillar draget och atmosfären som finns här. Tanken har vuxit fram under tiden och nu är jag här. 

Och Jan-Erik Modigs ser fram emot utmaningen att utveckla ungdoms- och juniorishockeyn i Växjö Lakers.

- För mig föds alla som ishockeyspelare, det är bara att alla inte provar på att spela. Det är fantastiskt att utveckla individer att arbeta i grupp för att nå gemensamma mål, säger han. 

Tanken med den nya ungdoms- och juniorsatsningen är att alla ska kunna spela på sin nivå, varför det ska gå enkelt att vandra mellan bredd- och elitverksamheten. 

- På något sätt är det "lika barn leka bäst". Är man duktig och har bra förutsättningar så ska man lyftas upp till den nivå där man hör hemma, säger Jan-Erik.

- Jag har också ett begrepp: det man föds med är en begåvning, men begåvningen blir talang först när man har förmågan att forma och slipa sin begåvning. När man också insett att man måste träna stenhårt för att nå sin dröm - drömmen är ofta målet - så lyckas man.

Redaktör Jonas Gustavsson