• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Petr Vampola har skrivit på

22 maj 2012 12:00

Växjö Lakers forwardsbesättning är komplett: siste man in blir tjecken Petr Vampola.


Petr Vampola inledde den gångna säsongen i Timrå där han svarade för 17 poäng (6+11) på 20 matcher innan han lämnade Sverige för spel i schweiziska Geneve-Servette där det blev 27 poäng (6+21) på 32 matcher.

Vampola vann VM-guld 2010 och VM-brons 2009. Förutom en framgångsrik karriär i Tjeckien har han spelat KHL-hockey med Salavat Yulaev, Traktor Chelyabinsk och Avangard Omsk.

Kontraktet med 30-åringen är skrivet på ett år.

– Vi är precis som många andra imponerade över det han visade under sina matcher i Timrå. Det gäller att skaffa sig sätt att vinna matcher och det gör man bland annat genom starka individer, och det här är en kille som kan få igång ett helt lag med sina individuella insatser, säger sportchefen Henrik Evertsson.

– Samtidigt är Petr en spelare som kan inordna sig i ett lag. Han har vunnit VM med Tjeckien och det gör du inte om du inte är en lagspelare. Vi ser det som att vi skaffar en matchvinnare och adderar en dimension i laget som vi tidigare inte hade. Han är en bra skridskoåkare som skapar driv i spelet. Vi tyckte också att det var otroligt jobbigt att möta honom i matcherna mot Timrå.

Ytterligare en center in alltså?
- Vi har hellre någon center mer än någon för lite, och det innebär inte något problem för vårt sätt att spela att vi har flera centrar.

Du brukar trycka på en enhetlig demografi?
- Vampola blir ganska ensam i sin demografi om man säger så, men det hockeymässiga måste alltid överskugga sådant och det här är ett undantag som bekräftar regeln. Vi har pratat med Petr och många i hans tidigare lag och detta är en social kille som inte har några problem med att smälta in i en grupp.

I och med att Petr Vampola tillkommit är Växjö Lakers forwardsbesättning nu satt.

– Jag tycker det ser bra ut. Man ska ha klart för sig att när man ser laget inifrån snarare än utifrån så ser man saker på ett annat sätt, man ser mer till laget än individen. Vi ledare har hållit på så pass länge att vi vet vad det är för typ av lag vi vill ha och jag tycker vi ligger närmare det laget nu än vad vi gjorde ifjol, säger Henrik Evertsson.

-> Lagbygget 2012/13