Uddamålsförlust för J20 mot HV71
Publicerad: 2020-08-19
Säsongens första juniorderby mellan Växjö och HV71 spelades under onsdagskvällen inne i Växjö ishall. Det var en målsnål tillställning trots mängder med målchanser, i slutändan var det HV71 som knep en 2-1 seger med sig hem till Jönköping.

Växjö Lakers J20 som börjat försäsongen med en seger och en förlust på övertid i back-to-back mötet med Rögle förra veckan va nu redo för samma upplägg mot en ny motståndare, nämligen HV71.

Matchens inledning bjöd på hög underhållning och det var Växjö som började starkast och fick tidig utdelning för det genom en oerhört snabb spelvändning där tvillingarna Tom och Martin Fridén hittade varandra. Anfallet avslutades med att Martin Fridén skarvade in en skottpassning från Tom. HV71 började direkt jakten på en kvittering och efter att ha tryckt på under andra halvan av den första perioden fick de tillslut utdelning. Först kvitterade de i spel 5 mot 4 och kunde snabbt därefter göra 2-1 på en spelvändning.

HV71 klev in i den andra perioden med en 2-1 ledning och fortsatte trycka på. Den andra perioden slutade mållös och det mycket tack vare bra boxplay från båda lagen och ett fantastiskt målvaksspel av framförallt Växjös målvakt Albin Mörck som bjöd några fantastiska räddningar, bland annat när han räddade en straff.

I den tredje perioden försökte Växjö trycka på för en kvittering, men ett solit HV-försvar stod an Växjös försök och det var först i slutet när Växjö tog ut målvakten som det var riktigt nära en kvitteringspuck. HV71 klarade dock av Växjös försök till kvittering och kunde knipa en 2-1 seger.

Imorgon klockan 19:00 möts de båda lagen igen då de ställs mot varandra uppe i Jönköping.