Evertsson: "Kommit halvvägs"
Publicerad: 2012-03-16

Sportchefen Henrik Evertsson håller på att planera lagbygget inför nästa säsong.

Förra veckan berättade Evertsson att säsongen först och främst skulle utvärderas innan lagbygget på allvar börjar, även om kontakter med spelare givetvis pågår parallellt. 

- Jag kan väl säga att vi har kommit halvvägs när det gäller våra egna killar. Och vi har kommit en bit på vägen när det gäller några externa namn. Men de flesta spelar fortfarande och koncentrerar sig av naturliga skäl på det, säger Evertsson. 

Ifjol kom Växjö Lakers in sent på transfermarknaden, i år är man extremt tidigt ute. 

- Nu när det inte blev slutspel så är den positiva sidan att vi är tidigt ute på marknaden, det är en stor fördel, säger Henrik. 

- Jämför man med när vi kom in ifjol så är det stor skillnad på marknaden, den är bättre och bredare i år. Men när vi kom in ifjol så visste vi inte vilken nivå vi skulle spela på, och just då fanns det ingen anledning att scouta sönder elitserien på spelare. Ifjol kunde vi inte kratta manegen som vi kan göra på ett annat sätt i år. 

Tankarna kring lagbygget har kommit en bit och Henrik Evertsson vet ett par spelartyper som han letar efter. 

- Vi vill ha in en riktigt bra center. Vi tittar också efter en riktigt bra back, och någon utvecklingsbar back också, säger Henrik. 

När får vi se en kontraktsförlänging med någon spelare i den gångna säsongens trupp?
- Jag tror inte det dröjer så länge innan de första förlängningarna är på plats. Men när det blir är omöjligt att säga. 

-> Följ lagbygget 12/13

Redaktör Jonas Gustavsson