Profilen: Björn Karlsson
Publicerad: 2012-11-30

Det känns som att Björn Karlsson varit med i evigheter – men backen är bara 23 år.

”Bena”, som han kallas, beskrivs av sina lagkamrater som spexaren i omklädningsrummet och att trivas med lagkamraterna är viktigt.

– Med tanke på att vi umgås så mycket så är det viktigt att vi har roligt. Vill de skratta åt mig så har jag inga problem med det, jag gillar att synas och höras, säger Björn.

– Stämningen i ett lag handlar inte om att man måste vara bästis med alla, men man måste kunna umgås och acceptera alla. Och vi har riktigt bra stämning i laget.

Rävemålasonen Björn Karlsson fokuserar mycket på ishockeyn – i övrigt blir det en hel del fotboll.

– Det blir en del fotboll på TV eftersom jag håller på Manchester City. Sedan kollar jag en del på Växjö BK eftersom jag har flera vänner som spelar där, säger han.

Är det inte lite mainstream att hålla på City?
– Jo, det kanske det är, men jag kunde ju håna ganska många ifjol när de vann. Men det är kul att de satsar så mycket och sedan håller så många på United att jag ville hålla på några andra. 

Och liksom andra spelare så blir det mycket tv-spelande för "Bena". 

– På TV-spel, som jag också spelar en hel del, är det också fotboll som gäller. Jag, Mikael Eriksson och Mattias Modig spelar FIFA där man köper lag och avancerar i seriesystemet. Man börjar i division sex och kan gå upp till division ett, och det har jag gjort. Mitt lag heter Rävemåla och har vunnit allt som går att vinna hittills (haha).

Rävemåla är "top of the line" alltså?
– Jajjemän. Man får värva ihop sitt eget lag och jag har mest spanska spelare i min trupp, men de är ganska dyra att köpa, så jag behöver fixa mer pengar. Eftersom jag är i högsta serien och inte kan komma högre så spelar jag mest cuper just nu. 

Spelar du inte hockey på TV-spel?
– Nä, FIFA är roligare (haha).  

Backen är taggad inför derbyt mot HV71.

– Jag har missat de två tidigare matcherna mot HV71 i höst så det blir speciellt för mig. Derbykänslorna kommer mer och mer så det ska bli skoj att spela. 

Vad säger du om säsongen i stort?
– Pucken har börjat studsa med oss lite, så var det inte i början av säsongen för då var det bara stolpe ut. Vi har fått ledningen i några matcher och har fått vinna en del, och det stärker självförtroendet. Vi har inte ändrat på så mycket under hösten, men man får inte saker gratis heller, utan vi har gjort saker och ting bra.  

Publikstödet blir viktigt mot HV71?
– Absolut, vi har bra publik i alla matcher och de är värda vinster i VIDA Arena. Trots att vi låg under mot Färjestad så fick vi stöttning. Vi har en oerhört positiv publik. De har haft tålamod med oss i början av säsongen och det är skoj att vi har kunnat betala tillbaka lite på slutet.

Derby är speciellt?
– Jag mötte HV71 många gånger när jag var liten och de tyckte alltid att de var lite bättre än alla andra, så jag har aldrig varit något HV-fan. Derbykänslorna tycker jag börjar smyga sig in mer och mer.  

Matchen mot HV71 startar 18.30 lördagen 1 december. Arenan öppnar redan 16.30 - välkomna då!

» Boka biljett   

Mellan 16.30 och 17.30 är det Happy Hour i arenan med 25% rabatt på mat och dryck.
» Läs mer om Happy Hour 

15 minuter efter matchens slut är det efterfest på Plan 4 fram till 23.00. Alla med matchbiljett är välkomna upp, men antalet platser är begränsat.

Redaktör Jonas Gustavsson