J18: Övertidsförlust i tight match mot Frölunda
Publicerad: 2020-10-19
J18
Frölunda gästade Växjö Lakers J18-lag under söndagen och det skulle bli en svängig historia där Växjö länge hade kommandot men Frölunda vände i slutskedet av matchen kunde tillslut även knipa extra poängen efter straffar.

Frölunda brukar vara en riktigt tuff nöt att knäcka, Växjö har tidigare säsonger inte riktigt orkat hela vägen för att ta poäng mot ett Frölunda som på senare åren rdat upp seriesegrar i J18. Men det var Växjö som kom ut om inte starkast men effektivast. Frölunda pressade på men utan att skapa några riktigt farliga målchanser, istället var det Växjö som kom till de farligaste lägena och tillslut kom även 1-0 målet. En spelvändning avslutades med att Linus Lindahl kunde trycka in en retur. Frölunda skruvade upp tempot och fick en stund senare till kvitteringen också men den skulle inte hålla i sig länge. Redan i bytet efter klev Växjö på och laget tog snabbt tillbaka ledningen genom Albin Pedersen innan perioden var slut.

Inför den andra perioden köndes som att Frölund nu skulle komma ut som ett helt annat lag men det var istället Växjö som tog kommandot. Växjö skapade några bra lägen och hade ett par långa anfall vilket tidigt resulterade i att man ökade på sin ledning till 3-1, Målet kom efter ett snabb spelvändning som avslutade kliniskt av Isak Brandt. Matchen var fortsatt jämn även om Frölunda jobbade sig närmre och närmre dock utan något mål. Istället skulle Växjö utöka sin ledning till 4-1 när backen Ludvig Mellgren tog pucken från bakom eget mål och åkte igenom tre frölunda spelare innan han tillslut stönkte dit ett mäktigt handledsskott, helt otagbart för Frölunda-målvakten. 4-1 stod sig in i periodvilan trots en spelmässigt jämn period.

I den tredje perioden kom dock en rejäll upphämtning frpn Frölundas sida. Frölunda fick in en reducering och därefter präglades matchen av mycket utvisningar, något som skulle bli en fördel för Frölunda. Växjö försökte hålla tätt i boxplay men Frölunda var ruskigt giftiga och fick till både 3-4 och 4-4 i den spelformen. I slutskedet av den tredje perioden skulle det vara Växjös tur att spela powerplay men laget fick inte alls till spelet och matchen gick tillslut till övertid. Efter en mållös övertidsperiod så gick matchen till straffar. Frölunda var kliniska i sina två straffar samtidigt som Växjö inte fick hål på Frölunda-målvakten och därmed hamnade extra poängen i Göteborg denna afton.