J20: Helgsummering
Publicerad: 2018-12-10
Växjö spelade två matcher på resande fot i helgen där det blev en vinst och en förlust.

Under helgen som precis passerade spelade Växjö två bortamatcher. Under lördagen gästade man Södertälje, där det blev vinst med 3-1, och under söndagen mötte man Linköping, där det blev uddamålsförlust med 2-1.

I matchen mot Södertälje tog Växjö ledningen efter tio minuters spel då Tom Fridén överlistade Adam Wolf. Hemmalaget kvitterade några minuter senare i boxplay innan Lakers tog ledningen på nytt, denna gång nätade Filip Cederqvist.

Mellanakten blev mållös trots flera bra målchanser för de båda lagen.

I den tredje perioden jagade hemmalaget en kvitteringspuck, men istället för 2-2 fick vi se Rasmus Järvelin sätta 3-1 med några få minuter kvar av den ordinarie speltiden. Det målet visade sig bli det sista och Växjö kunde därmed ta tre nya poäng.

• 0-1 (10:06) Tom Fridén assist Yegor Alanov, Martin Fridén – 5/4
  • 1-1 (15:19) Emil Lind utan assist – 4/5
  • 1-2 (18:32) Filip Cederqvist utan assist
  • 1-3 (55:23) Rasmus Järvelin assist Simon Svensson, Tobias Aronsson

Skott: 30-32 (10-10, 9-15, 11-7)

Under söndagen var det dags för ny bortamatch då Linköping stod för motståndet. Växjö öppnade den första perioden strålande och vann bland annat skotten med 17-9, men lyckades inte spräcka Linköpings nolla.

Efter endast 36 sekunder av den andra perioden gjorde Lakers välförtjänt 1-0 då Jakob Heljemo hittade nätmaskerna. Växjö ådrog sig fyra (!) tvåminutersutvisningar under mellanakten, men lyckades hålla tätt.

Växjö fortsatte dra på sig utvisningar i den tredje perioden och till slut kunde inte Martin Von Schoultz i bortamålet stå emot mer. Linköping gjorde såväl 1-1 som 2-1 i numerärt överläge och kunde till slut vinna med uddamålet, 2-1. Segerpucken prickade Arvid Costmar in med 4.53 kvar av den ordinarie speltiden.

• 0-1 (20:36) Jakob Heljemo assist Filip Cederqvist, Robin Sundman
  • 1-1 (47:43) Olle Lycksell assist Simon Lundmark, Nikola Pasic – 5/4
  • 2-1 (55:07) Arvid Costmar assist Olle Lycksell, Nikola Pasic – 5/4

Skott: 22-34 (9-17, 8-7, 5-10)

Nu väntar en tid med matchuppehåll innan Växjös J18-lag fortsätter sin jakt på SM-guldet.