Nick Johnson klar för Växjö Lakers
Publicerad: 2014-07-09

Växjö Lakers har gjort klart med forwarden Nick Johnson som närmast kommer ifrån Boston Bruins organisation.

Växjö Lakers har skrivit kontrakt med kanadensiske forwarden Nick Johnson som den gångna säsongen kombinerade vintern med NHL-spel i Boston Bruins (9 matcher) och AHL-spel i Providence Bruins (51 matcher). 

Johnson, som dunkade in 18 mål och 42 poäng på 51 AHL-matcher i år, har gjort totalt 113 matcher i NHL, där han för tre år sedan gjorde en hel säsong i Minnesota Wild, och säsongen efter spelade halva lockoutsäsongen i Phoenix Coyotes (numera Arizona Coyotes). I AHL har det blivit 234 matcher genom åren. 

- Han har spelat mycket i både NHL och AHL. Men det är lätt att titta på antalet NHL-matcher och bedöma efter det, men det gäller att se till vilken roll spelaren har haft och så vidare, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers. 

- Nick är en allround kille med ett bra tvåvägsspel som kan spela i alla spelformer. Han kan producera, har bra storlek, är smart och bidrar med väldigt mycket. Vi känner att vi har många spetsar i olika former i laget och där kompletterar Nick bra med sin allroundkunnighet och ger oss bra balans och alternativ i våra kedjeformationer. 

Johnson, som är utpräglad ytterforward, passar väl in Växjö Lakers profil med spelare som fortfarande brinner för att utvecklas och som vill vidare i karriären. 

- Det här är ingen kille som kommer hit för att ge upp karriären. Tvärtom,  han har många år kvar, söker ett nytt spår och är inspirerad över att testa det här. Som många andra nordamerikaner som ligger på gränsen till NHL och spelar i AHL så vill han hitta stabilitet i vardagen och slippa det här med att bli uppkallad och nerskickad. Han letar efter en bra lagkänsla och trygghet, vilket är något vi fokuserar väldigt mycket på. 

Växjö Lakers fortsätter också traditionen med att ha gott om högerskyttar bland forwards. Sex stycken ifjol, och med Nick Johnson blir det fyra till hösten. 

- Vi har egentligen bara haft brist på högerskyttar en säsong på flera år, och då gick det inte så bra. Lite oavsiktligt har det varit vår grej att ha många högerskyttar, säger Evertsson.

Kontraktet med Nick Johnson är skrivet på ett år. 

» Lagbygget 2014/15

Redaktör Jonas Gustavsson