Inför Växjö – Salzburg
Publicerad: 2017-11-07
SHL har tagit landslagsuppehåll men Champions Hockey League rullar vidare. Ikväll kommer det avgöras om Växjö avancerar till kvartsfinal i CHL eller om slutspelsäventyret tar slut. Det är dags för den avgörande matchen mot Salzburg i VIDA Arena!

I helgen spelade Växjö ett dubbelmöte mot SHL-jumbon Rögle där Lakers tog hem samtliga sex poäng. Den första matchen, som spelades under fredagen, vann Lakers på bortaplan med uddamålet 4-3 efter att talangen Dominik Bokk svarat för det matchvinnande målet i slutet av den tredje perioden. När de båda lagen drabbades samman ett dygn senare i VIDA Arena nollade hemmalaget Skånelaget och kunde till slut vinna med klara 3-0 där Martin Lundberg noterades för det matchvinnande målet.

De två segrarna mot Rögle förlängde Växjös segersvit i SHL till fem raka matcher där man gjort 19 mål framåt på dessa. Den fina formen har tagit Lakers upp på en förstaplats i tabellen efter 16 spelade matcher. Man har samma poäng, 36, som tvåan Färjestad, men Karlstadslaget har spelat en match mer.

SHL har tagit landslagsuppehåll, men inte Champions Hockey League. Ikväll väntar det andra, och avgörande, mötet i åttondelsfinalen mellan Växjö och Salzburg, där österrikarna sitter i förarsätet efter att ha vunnit den första matchen, som spelades i Österrike, förra veckan med uddamålet 2-1. Salzburg fick en kanonstart på matchen och ledde med 2-0 redan efter knappt sju minuters spel. Linus Fröberg reducerade i slutet av den andra perioden och den tredje perioden slutade mållöst.

Förutsättningarna inför kvällens avgörande match mot Salzburg är därför enkla. Skulle matchen sluta oavgjort eller med bortavinst avancerar österrikarna till kvartsfinal, medan Växjö åker ut ur årets upplaga av CHL. Lyckas däremot Lakers vinna med uddamålet går matchen till förlängning, men vinner Växjö med två mål eller fler avancerar man till kvartsfinal.

Sedan den första åttondelsfinalen mot Salzburg har Växjö tagit två raka trepoängare mot Rögle. Salzburg däremot har lyckats besegra Klagenfurt på bortaplan med 3-0 och förlorat hemma mot Villach med 3-5.

Räkna med en spännande holmgång i Växjö i afton där hemmalaget kommer komma ut hårt för att få in ett ledningsmål och på så vis sätta stor press på Salzburg.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar i vanlig ordning två timmar innan pucken släpps. Kom och stötta fram Växjö till en CHL-kvartsfinal ikväll!