J20: Lakers vidare till kvartsfinal
Publicerad: 2018-03-18
Under lördagen blev det vinst för Växjö i den tredje- och direkt avgörande åttondelsfinalen mot Rögle. Segersiffrorna skrevs till 5-3 efter att Lakers gjort fyra av målen i den första perioden.

Växjö besegrade Rögle på bortaplan i åttondelsfinal 1 och skaffade sig ett utmärkt läge inför åttondelsfinal 2 i Växjö under fredagen. Fredagens match slutade dock med en 1-6-förlust och allt fick därför avgöras under lördagen i en tredje- och direkt avgörande åttondelsfinal lagen emellan.

Den tredje åttondelsfinalen spelades, precis som i åttondelsfinal 2, i Växjö. Lakers trycke gasen i botten direkt och hade en 4-1-ledningen med sig in i omklädningsrummet efter den första perioden. Till slut vann Växjö med 5-3 och avancerade på så vis till kvartsfinal i J20:s SM-slutspel 2018.

Växjö öppnade matchen strålande och gjorde 1-0 redan efter 42 sekunders spel. Målet prickades in av Dominik Bokk assisterad av Simon Ericsson och Otto Henell. Knappt sex minuter senare utökade Gabriel Seger hemmalagets ledning och ytterligare några minuter senare satte August Nilsson 3-0 i numerärt överläge. Ett par minuter senare drabbades Lakers av en utvisning som hemmalaget spelade 1-1 i. Först gjorde Alexander Sunnefors 4-0, men bara 15 sekunder senare reducerade Rögle.

I början av den andra perioden fick Rögle in en reduceringspuck till i powerplay, men bara några minuter senare satte August Nilsson 5-2 med sitt andra mål för dagen. Blott 18 sekunder efter 5-2-målet reducerade Ängelholmslaget på nytt och ställningen var 5-3 inför den tredje perioden.

Under slutakten jagade ett desperat Rögle först och främst en reduceringspuck, men hemmalaget försvarar sig väl och kontrollerade tillställningen. Perioden bjöd inte på några mål och matchen slutade således 5-3 till Lakers.

Växjö vann därmed matchserien mot Rögle med 2-1 i matcher och är nu klart för kvartsfinal i J20:s SM-slutspel 2018.

• 1-0 (00:42) Dominik Bokk assist Simon Ericsson, Otto Henell
  • 2-0 (07:40) Gabriel Seger assist Christoffer Anren, Alexander Sunnefors
  • 3-0 (11:15) August Nilsson assist Dominik Bokk, Filip Karlsson-Tägtström – 5/4
  • 4-0 (14:18) Alexander Sunnefors assist Lukas Ljungblom – 4/5
  • 4-1 (14:33) Balint Horvath assist Samuel Jonsson, Niklas Würschl – 5/4
  • 4-2 (24:08) Johan Zarwel assist Isac Jernberg, Albin Nilsson – 5/4
  • 5-2 (28:27) August Nilsson utan assist
  • 5-3 (28:45) Balin Horvath assist Niklas Würschl, Kevin Wennström