Inför Färjestad – Växjö
Publicerad: 2021-04-14
Inför
Växjö leder kvartsfinalserien mot Färjestad med 3–0 i matcher och har därmed chans att avancera till semifinal under onsdagskvällens kvartsfinal 4 i Karlstad.

Växjö har satt sig i ett utmärkt utgångsläge inför kvällens kvartsfinal 4 då man leder matchserien mot Färjestad med 3–0 efter att man vunnit kvartsfinal 3 med just samma siffror.

Fredrik Karlström öppnade målskyttet i slutet av den första perioden. Den andra perioden blev mållös, trots ett gäng bra målchanser åt båda hållen. I den tredje perioden vann Färjestad skotten med hela 15–5, men Viktor Fasth i bortamålet vägrade släppa någon puck förbi sig. Växjö var däremot effektiva och tryckte in såväl 2–0 som 3–0. Jack Drury noterades för 2–0-målet medan Robert Rosén satte 3–0. Rosén har för övrigt gjort mål i samtliga kvartsfinalmatcher.

Redan i kväll väntar kvartsfinal 4 lagen emellan. Förutsättningarna är väldigt enkla. Färjestad måste vinna för att hålla liv i matchserien medan Växjö således avancerar till semifinal vid vinst i afton. Växjös stjärnmålvakt, Viktor Fasth, har sin målbild klar inför kvartsfinal 4.

_-Vi behöver en match till för att gå vidare och det är det vi siktar på imorgon, sade Fasth efter kvartsfinal 3. _

Gårdagens seger var Växjös andra raka i Löfbergs Arena, vilket givetvis ger extra energi inför kvällens match. Färjestad å sin tur har numera sex raka hemmamatcher utan en vinst efter ordinarie speltid. När pucken släpps i Karlstad under onsdagskvällen står det 0–0 på måltavlan. Frågan är vilka siffror vi ser när domarens vissla ljuder för sista gången?

Kvartsfinal 4 spelas i Löfbergs Arena, Karlstad, med nedsläpp 19:00.

**Visste du att… **

_… Robert Rosén gjort mål i samtliga säsongens slutspelsmatcher. _

… Växjö gjort tre mål på sju numerära överlägen i kvartsfinalserien mot Färjestad. Det ger en powerplayprocent på 42,86.

… Färjestad är det laget i slutspelet som skjutit flest skott på mål i numerärt överläge med sina 34 skott på fem matcher. Med den siffran är man hela åtta skott före tvåan Frölunda (6 matcher).

… Växjö har ådragit sig flest utvisningsminuter i slutspelet med 70 minuter på tre matcher.

… Daniel Viksten är den spelare som skjutit flest skott på mål i hela slutspelet. Färjestad-forwarden har prickat målet 19 gånger på fem matcher.