Pontus blir ny U16-tränare
Publicerad: 2012-05-26

Växjö Lakers har gjort klart med en ny tränare för U16 Elit-laget och det handlar om Pontus Nyberg. 

Pontus Nyberg, 28, tränade den gångna säsongen Mjölbys J20-lag i J20 Elit.

- Jag är från Avesta från början och har varit runt lite grand: i Leksand, Ore, Stockholm, Ulricehamn och nu senast i Mjölby, berättar han som alltså blir tränare för Växjö Lakers nyblivna U16 Elit-lag nästa säsong. 

- När jag fick höra om det här så gillade jag upplägget och såg det som en intressant utmaning. Sedan är U16 Elit en spännande serie och spelarna i den här åldern är väldigt utvecklingsbara. 

Hur är du som tränare?
- Jag är en lugn och metodisk tränare och jag brukar få ihop gruppen ganska bra. Alla vet sin roll och känner sig trygga i den, och det är viktigt.

Växjö Lakers U16-lag lyckades kvala in till U16 Elit (högsta U16-serien) den gångna säsongen vilket betyder att Växjö Lakers nu har ett lag i högsta serien hela vägen från U16 till a-lag. 

- Det är klart att det är viktigt, säger Pontus Nyberg. 

- Det jag tycker är roligt är också att när man kommer till U16 Elit så har man ofta bestämt sig för att bli ishockeyspelare, och då är man ambitiös och seriös med sin satsning, och är mottaglig för information. 

Vad betyder det att du kommer in i organisationen med helt nya och friska ögon?
- Det som är bra för grabbarna är att alla börjar på noll. Det man gjort innan betyder inte så mycket, man kan inte leva på gamla meriter. Nu är det upp till alla spelarna att visa att de vill vara med på den här resan. 

Redaktör Jonas Gustavsson