J20: Helgsummering
Publicerad: 2017-09-17
Växjös J20 inledde med en fin 5-3-vinst borta mot Örebro tidigare i veckan. I helgen spelade laget två nya matcher, båda på hemmaplan, där det blev en vinst och en förlust.

Hockeysäsongen är äntligen igång! Tidigare i veckan inledde Växjös J20 sitt äventyr i J20 SuperElit Södra genom att besegra Örebro med 5-3 på bortaplan efter att Jonathan Augustin blivit tvåmålsskytt för Lakers. I helgen var det dags för två nya matcher där HV71 och Frölunda stod för motståndet.

Under lördagen gästade HV71 Växjö i en fartfylld, underhållande och jämn tillställning. Lakers skapade mängder med chanser och vann bland annat skotten med 49-28, men fick ändå se sig besegrade efter straffar.

Ludwig Wistén öppnade målskyttet för Lakers i matchen då han prickade in 1-0 efter 4:45 i spelformen powerplay. HV71 kvitterade i den första perioden och tog ledningen i den andra.

Växjö jagade ett kvitteringsmål, men istället för 2-2 utökade Jönköpingslaget sin ledning till 3-1 genom Alexander Holmberg.

Alexander Andersson reducerade till 2-3 bara 24 sekunder senare och med blott 13 (!) sekunder kvar av den ordinarie speltiden skickade Filip Karlsson in 3-3 på pass från Gabriel Seger och Dominik Bokk. Kampen gick till förlängning och straffar där HV71:s Simon Holmström prickade in straffläggningens enda mål.

• 3-4 (65:00) Simon Holmström – avgörande straff

Skott: 49-28 (15-6, 18-10, 11-10, 5-1, 0-1)

Under söndagen kom Göteborgslaget Frölunda på besök och återigen blev det en jämn kamp.

Frölunda fick en smakstart på matchen och tog ledningen med såväl 1-0 som 2-0 i mitten av den första perioden. Målen tillkom inom loppet av en minut och en sekund. Filip Cederqvist reducerade innan den första perioden var till ända.

I den andra perioden kvitterade Dominik Bokk assisterad av Lakers första målskytt i matchen, Filip Cederqvist, och Mathias Kemppi. Tredje perioden blev mållös och i den efterföljande förlängningen avgjorde August Nilsson matchen för Lakers med sitt 3-2-mål i numerärt överläge.

• 0-1 (08:38) Filip Roos assist Joseph Berger, Jacob Peterson
  • 0-2 (09:39) Filip Hasa assist Filip Westerlund, Jacob Peterson – 5/4
  • 1-2 (11:15) Filip Cederqvist assist Christoffer Anren
  • 2-2 (23:51) Dominik Bokk assist Mathias Kemppi, Filip Cederqvist
  • 3-2 (62:01) August Nilsson assist Dominik Bokk, Ludwig Wistén – 4/3

Skott: 33-27 (7-8, 13-9, 9-10, 4-0)

Nästa match spelas lördagen den 23 september då Frölunda återigen kommer på besök till staden.