Seger i kvällens möte mot Färjestad
Publicerad: 2018-10-30
Captain Reddox visade vägen genom att öppna målskyttet i kvällens match, där Växjö Lakers stod som segrare med 3-2 efter en rafflande avslutning.

Första perioden startade med ett ganska kontrollerat spel från båda lagen, man kände lite försiktigt på varandra, och var noga i spelet bakåt. Närapå 7 minuter hade tickat iväg när matchens första utvisning kom för Växjö, det var ett felaktigt byte som resulterade i en avvaktande utvisning. Gästerna höll dock pucken igång över en minut innan utvisningen verkställdes 08:06 och Julius Junttila fick sitta av lagstraffet. Färjestad ställde upp ett bra powerplay, och man hade ett par fina lägen, men Fasth i målet stod pall för de puckar som nådde fram till honom. Lakers blev fulltaliga och nyss utvisade Junttila hittade en öppnande passning till Captain Reddox som fick med sig pucken och satte den iskallt mellan benen på Adam Werner. 1-0 till Växjö 10:24. Spelet efter målet fortsatte med ganska få misstag från båda lagen, man var tydligt rädd om baken i första perioden och man vårdade pucken väl. Med dryga två minuter kvar fick vardera laget vars en utvisning, det sedan Lennström och Shinnimin hade en intern uppgörelse bakom Färjestads mål, och de fick vardera två+två minuter för roughing och dessa kvittades så spelet fortsatte med fullt manskap isen. Lakers tog lite initiativ under den återstående tiden av perioden men vi gick till pausvila med en ganska bra känsla och 1-0 på tavlan, skott på mål 10-7, utvisningarna landade i 3x2minuter för Lakers och 2x2 minuter för gästerna.

Period två startade och Lakers skapade ett par lägen framför Werner direkt, och trots att Färjestad mellan varven kom till några avslut också så lutade inledningen på denna andra period mest till hemmalagets fördel. När dessutom gästerna åkte på en hakningsutvisning 05:46 och Jesse Virtanen fick sitta av två minuter så kom läget. mMed 06:19 på uret spelade Fröberg till Shinnimin som serverade Junttila en vacker passning bakom ryggen och Junttila hade bara att raka in tvåan bakom en överspelad Werner. Lakers föll tillbaka under en kort stund efter 2-0 målet, och Färjestad fick lite momentum och skapade en del tryck och ett par heta lägen mot Lakersmålet. Och 11:54 ringde det i Vida Arena, men det var Brendan Shinnimin som lyckades med konststycket att lobba in en puck bakom Werner, Brendans skott träffade målvaktens benskydd och tog en bana över burväktaren och ramlade in i mål, och 3:an kom upp på måltavlan för hemmalaget. Färjestad kändes lite stressade efter detta, och Jesse Virtanen åkte på sin andra utvisning då han höll fast Ortega alldeles för länge, vilket resulterade i ytterligare ett boxplay för gästerna 15:47 spelat av andra perioden. Lakers satte upp ett bra powerplay och gästerna redde ut detta med nöd och näppe. Färjestad skulle trots Lakers spelövertag få in en puck bakom Fasth, det var Martin Johansson som hittade en liten, liten lucka mellan Viktor Fasth och hans högra stolpe 18:45. Period två var över och slutade således 2-1, skott på mål 15-8 och 2x2 minuter utvisning för Färjestad.

Tredje perioden drog igång och vi väntade på en forcering från Färjestad, men i inledningen på perioden så var det Lakers som höll i taktpinnen. Det var också VLH som skapade de hetaste målchanserna. Färjestad försökte och man lyckades trycka tillbaka hemmalaget några gånger, men Lakers lyckades freda sig trots en del felpass och missar. Ju längre in i perioden vi kom, ju mer stressade framförallt gästerna på som behövde hänga dit tvåan för att göra matchen lite mer spännande. Efter halva perioden var det dock inte mycket som talade för gästerna, men som alltid i hockey, ett enda litet misstag kan få oönskade resultat. Och det hängde i luften, Lakers hamnade på efterkälken när Färjestad trampade igång och 12:57 fick gästerna lön för mödan då Carl Jakobsson satte dit gästernas andra puck. 3-2 och det blev genast mycket mer spännande. Matchens sista powerbreak kom ganska lägligt efter Färjestads mål, Växjö var hårt tillbakapressade och man kunde hämta andan lite och flytta ut spelet ur försvarszon. Med 5 minuter kvar så gjorde publiken och Lakers lakejer allt de kunde för att heja fram sina blåa hjältar, och det var riktigt bra tryck i ladan. Tyvärr drog Lakers på sig en utvisning då Rahimi fick två minuter för en tripping 16:21. Onödigt spännande så nära slutsignalen, och när två minuter kvar av perioden lämnade Adam Werner sin kasse, 18:21 blev Lakers fulltaliga och Färjestad spelade 6-5. Med 30 sekunder kvar tog Johan Pennerborn time-out, och samlade sina mannar för en sista attack. Växjö Lakers stod upp bra dessa sista nervpirrande sekunder, och genom ett bra försvarsspel och och lite utdelning framåt så tog Växjö Lakers 3 nya poäng ikväll. Vi kunde efter slutsignalen summera matchen så här: 3-2 i mål, skott på mål slutade 34-26, och utvisningarna 3x2 för vardera lagen.

Nästa hemmamatch är den 3/11 kl 15:15 då det är Familjefest i VIDA Arena. Mora står för motståndet så ta med dig nära och kära och kom och titta på hockey live, se till att säkra din plats: vlh.ebiljett.nu