Inför Djurgården – Växjö
Publicerad: 2020-11-21
Inför
Växjös fina form fortsätter och laget är numera fyra i tabellen. Under lördagen jagar Lakers nya poäng då man gästar huvudstadslaget, Djurgården.

Växjö är inne i en mycket bra period då laget vunnit fyra av sina fem senaste matcher och avancerat upp till en fjärdeplats i tabellen efter att ha spelat in 28 poäng på 16 matcher. Med den poängnoteringen är man endast tre poäng bakom trean Örebro, som spelat en match mer än Lakers.

Allra senast gästade man bottenlaget Brynäs där Växjö vann tämligen enkelt med 3-1 utan att övertyga. Fredrik Karlström, Richard Gynge och Emil Pettersson gjorde Lakers mål i matchen.

Under lördagseftermiddagen väntar ny bortamatch, denna gång mot Djurgården. Huvudstadslaget föll senast borta mot Skellefteå med 1-3, men besegrade samma lag på hemmaplan med 3-2 efter förlängning tre dagar tidigare.

Stockholmslaget ligger först på en tolfteplats i tabellen efter att ha spelat in 14 poäng på 13 matcher. Man är därmed endast två poäng före trettonplacerade Brynäs, så dagens möte mot Växjö är således viktigt för Djurgården.

Djurgården har endast tagit en poäng på resande fot under säsongen, men på hemmaplan har man agerat som ett topplag då man vunnit tre raka hemmafajter och segrat i fem av de sex senaste, där man bland annat besegrat Luleå och Skellefteå.

Växjö och Djurgården möttes fyra gånger under fjolårssäsongen:

  • 17/9 – 2019 | Växjö – Djurgården 3-5
  • 23/11 – 2019 | Djurgården – Växjö 3-2
  • 26/12 – 2019 | Växjö – Djurgården 5-0
  • 13/2 – 2020 | Djurgården – Växjö 4-1

Djurgården vann tre av fyra möten mot Växjö under fjolårssäsongen. Växjös enda seger kom på hemmaplan två dagar efter julafton då man vann med utklassningssiffrorna 5-0 efter att man vunnit den tredje perioden med 3-0.

Växjö har haft det tungt i Stockholm under de senaste säsongerna. Faktum är att Djurgården har fyra raka hemmavinster mot Lakers. I eftermiddag är det dags att bryta den sviten då ett formstarkt Växjö vill fortsätta vinna och befästa sin placering i toppen av tabellen.

Dagens match spelas i Stockholm med nedsläpp 15:15.

Visste du att…

… Växjö har seriens fjärde bästa powerplayprocent med sina 24,53 %.

… Djurgården är det laget som dragit på sig näst flest utvisningsminuter i SHL då Stockholmarna åkt på 214 minuter på 13 matcher.

… Emil Pettersson är poängbäst i Växjö med sina 16 poäng (6+10).

… Djurgården har bäst tekningsprocent i SHL med sina 53,47 %.

… Roman Horak blev Växjös poängbäste spelare mot Djurgården ifjol då forwarden gjorde fyra poäng (1+3) på fyra matcher.

Timmy Renud