J18: En vinst och en förlust
Publicerad: 2019-01-08
J18
Efter ett längre matchuppehåll har äntligen Växjös J18 börjat spela tävlingshockey igen. Under helgen spelade man två matcher i J18 Allsvenskan Södra där det blev en vinst och en förlust.

J18 har haft ett långt matchuppehåll, men nu har äntligen seriespelet dragit igång igen. I helgen spelade Växjö två matcher i J18 Allsvenskan Södra där det blev en vinst och en förlust.

Under lördagen gästade man Almtuna. Den matchen var jämn och underhållande och slutade med en Lakers-vinst efter straffar. Victor Stjernborg gjorde det avgörande målet i den sjätte straffomgången. Övriga Växjö-mål i matchen gjordes av David Chronvall, Alexander Dahlberg och Felix Franzén.

Under söndagen var det dags för ny bortamatch, denna gång mot Stockholmslaget AIK. Hemmalaget vann matchen med tennissiffrorna 6-3 och var det bättre laget matchen igenom. Lakers mål i matchen prickades in av Henrik Hallberg, Hampus Sjöbrink och Victor Stjernborg.

I och med helgens resultat ligger Växjö på en sjätteplats i den unga tabellen med två inspelade poäng på två matcher. HV71 ligger sist med noll inspelade poäng på två matcher och Frölunda leder serien med maximala sex poäng på kontot.

Lördagen den 12 januari väntar ny match när Växjö tar sig an Nacka på hemmaplan.

Timmy Renud