3 stabila poäng i seriefinalen
Publicerad: 2017-01-12
referat
7:e raka segern bärgades i kväll när Frölunda gästade VIDA Arena. Och firma Kiiskinen-Rosén-Palola blev tungan på vågen i 4-1 segern

Inledningen på första perioden i seriefinalen inleds med väldigt högt tempo från bägge lagen där det skapas farliga lägen åt bägge hållen, men där Joacim Eriksson och Dan Bakala fick visa tidigt deras skickligheter för att hålla pucken från näten. Eftersom perioden lider tar bortalaget över mer av spelet och har ett farligt powerplay där man parkerar i nästan 2 minuter i Växjös zon utan att få till det sista i avsluten. Därför kommer första målet i matchen lite oförtjänt, men skönt till Växjö efter 12:30! Cory Murphy lägger ner pucken i sarghörnan till Tuomas Kiiskinen, som släpper upp den i slottet till Olli Palola som siktar in sig och sätter 1-0 lågt bakom Bakala! Och hemmalaget skulle utöka sin ledning efter exakt 16 minuter. Olli Palola bär in pucken över blålinjen och släpper den sen till Robert Rosén, som efter lite flipperspel får upp den till Nick Bailen på blålinjen. Bailen söker först efter en passning, men hittar ingen, och skjuter sen själv i stället och pucken går rakt igenom röran framför mål och pucken går upp i högra krysset bakom Bakala till 2-0! Gästerna skulle dock reducera efter 17:21 då det blir rörigt framför Joacim Eriksson och pucken tillslut studsar in till 2-1. John Nyberg noteras för målet och assister tillskrivs Carl Grundström och Robin Figren. 2-1 som står sig efter 20 spelade minuter. En riktigt underhållande period men många lägen åt bägge hållen där Adam Brodecki varit nära att göra mål både 1 och 2 gånger för hemmalaget. För gästerna har Joel Lundqvist varit riktigt bra och stått parkerad framför Eriksson och har haft ett par bra lägen men där Eriksson och försvaret fått bort pucken i sista sekunden. Skotten i första slutar 14-16.

Andra perioden inleds lite mer avvaktande från bägge hållen. Gästerna får lite längre anfall i början men man skapar inga större chanser. Men hemmalaget tuggar sig in i perioden efter 6-7 minuter. Och efter 8:53 skulle Växjö utöka sin ledning till 3-1! Arvid Lundberg slänger i väg ett skott från blå, där Erik Josefsson tar kampen framför mål och får klubban på pucken och styr ner skottet helt otagbart för Bakala. Och sen säger vi grattis till Nils Carnbäck som får en assist på 3-1 målet i sin första SHL-match någonsin! Efter målet tänder matchen till i lite mer känslor på isen, där det känns som gästerna försöker hitta ett sätt att komma tillbaks in matchen, som hemmalaget styr rätt så bra av händelserna över hela banan. Och 3-1 är resultatet vi har på tavlan efter 2 spelade perioder. Andra perioden blev inte samma sprakande offensiv som i första, men det är fortsatt högt tempo där det syns att det är 2 topplag som möts. Skotten i andra slutar 8-6.

Tredje perioden kommer gästerna ut med lite mer fart i offensiven. Men hemmalaget stänger ner gästerna trots det väldigt bra och man kontrollerar spelet på ett väldigt bra sätt. Och efter 11:00 utökar hemmalaget ledningen till 4-1! Det blir en spelvändning där Olli Palola spelar till Robert Rosén i mitten av banan, Rosén släpper i sin tur ut pucken till Tuomas Kiiskinen som blir fri med Bakala, och Kiiskien gör inget misstag utan placerar in pucken snyggt. Och med det målet väljer Roger Rönnberg att byta ut Bakala mor Arvid Söderblom i gästernas mål. Olli Palola gör med den assisten även sitt tredje poäng för kvällen. Hemmalaget har sen inga problem att spela av resten av perioden och en väldigt stabil seger är ett faktum. Växjö närmar sig Frölunda i toppen av tabellen med dom 3 nya poäng under kvällen! Skotten i tredje slutar 9-10.

Nästa hemmamatch är redan på lördag då Leksands IF gästar VIDA Arena och Växjö. Vi ses väl där? Hockey ska ses live!