J20: Helgsummering
Publicerad: 2019-03-10
Under lördagen föll Växjö borta mot Leksand, men under söndagen lyckades Lakers vinna då Örebro besegrades på bortaplan med 5-3. Helgens resultat innebär att Växjö ligger femma i tabellen inför de två sista omgångarna.

Det blev en vinst och en förlust för Växjös del i helgen, vilket betyder att laget ligger femma i tabellen med ett par omgångar kvar av J20 SuperElit Top 10.

Bortaförlust mot Leksand

Lördagens match, borta mot Leksand, öppnade med en målexplosion. Hemmalaget satte 1-0 redan efter 1.57. Drygt sex minuter senare utökade Leksand sin ledning till 2-0 innan Martin Fridén reducerade för Lakers. Wilde Bröms sköt dock 3-1 till Leksand endast 21 sekunder efter Växjös reduceringsmål.

De fyra målen i den första perioden blev faktiskt matchens enda då dem efterföljande perioderna inte bjöd på ett enda mål trots att de båda lagen hade flera kvalificerade målchanser.

Växjö slog Örebro

Under söndagen åkte Växjö till Örebro där Lakers fick en kanonstart på matchen då Tobias Aronsson satte 1-0 i powerplay redan efter 3.32. Örebro kvitterade drygt sex minuter senare, även det målet tillkom i numerärt överläge, innan Växjö tog ledningen på nytt. Denna gång genom Jakob Heljemo.

Samme Heljemo utökade Växjös ledning till 3-1 i mitten av den andra perioden. Örebro reducerade ett par minuter senare och ställningen var därmed 2-3 inför den tredje perioden.

Precis som i de tidigare två perioderna öppnade Växjö målskyttet i den tredje perioden då Adam Bäckstrand satte 4-2. Örebro reducerade några minuter senare, men kom aldrig närmare än så. Istället för 4-4 gjorde Otto Henell 5-3 i powerplay knappt fem minuter från slutet och ordnade därmed tre sköna poäng till Lakers.

Helgens resultat innebär att Växjö ligger på en femteplats i tabellen med 24 poäng inspelade på 16 matcher. Laget är endast två poäng bakom Leksand och har fyra poäng upp till fyran HV71, som dock har spelat en match mer än Lakers.

Växjö spelar sin kommande match lördagen den 16 oktober då man gästar AIK. Stockholmslaget ligger näst sist i tabellen med 16 poäng på kontot. Med den noteringen är man endast en poäng före jumbon Örebro och har tre poäng upp till åttan MODO.