Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Fredag Fre 27 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Fredag Fre 3 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Inför Växjö – Luleå

18 januari 2018 11:00
Inför

Växjös imponerande säsong fortsätter med match i afton då Lakers spelar sin 37:e SHL-match för säsongen. Matchen spelas i VIDA Arena där slutspelsjagande Luleå står för motståndet.


Matcherna har verkligen duggat tätt för Lakers den senaste tiden och ikväll är inget undantag. Bara två dagar efter Champions Hockey League-avancemanget vankas det ny match i VIDA Arena under denna torsdagskväll då slutspelsjagande Luleå kommer på besök till staden.

Under tisdagen krävdes det vinst för Växjö hemma mot tjeckiska Liberec för att avancera till CHL-final, något man verkligen lyckades med. Lakers spelade en fin hockey och vann tillställningen med utklassningssiffrorna 6-1. Elias Pettersson öppnade samt stängde målskyttet i matchen och däremellan hittade Martin Lundberg, Linus Fröberg, Tuomas Kiiskinen och Pontus Netterberg nätmaskerna. Växjö är således klara för en historisk CHL-final som spelas i VIDA Arena mot finska JYP den 6 februari.

Ser man till SHL så har Lakers två raka segrar i bagaget inför kvällens hemmamatch mot Luleå. Den senaste matchen vann man med klara 4-0 borta mot Malmö och dessförinnan lyckades Växjö uddamålsbesegra Karlskrona med 2-1 i VIDA Arena.

Växjö har såhär långt svarat för en enastående säsong med CHL-final och serieledning i SHL. Man är dessutom hela 14 (!) poäng före tvåan Djurgården och har en målskillnad på fina +39.

I afton väntar alltså Luleå i VIDA Arena. Luleå återfinns först på en tiondeplats i tabellen efter att ha spelat in 53 poäng på 36 matcher. Man är dock hela tolv poäng före elvan Örebro, som dock har spelat två matcher mindre, och bara fem poäng bakom sexan Malmö.

Luleå kommer från två raka oavgjorda matcher inför kvällens match mot Växjö. Senaste vann man med 2-1 efter förlängning hemma mot Rögle för att dessförinnan besegra Malmö på bortaplan med samma siffror, dock efter straffar.

Växjö och Luleå har mötts två gånger tidigare under säsongen där Luleå vunnit båda matcherna. Det första mötet, som spelades i Luleå, slutade 2-0 till hemmalaget och det senaste mötet lagen emellan slutade 5-3 till Luleå i VIDA Arena. Den matchen ledde Lakers med 3-1 inför den tredje perioden, men gästerna lyckades med bedriften att göra fyra mål på två minuter och 38 sekunder i början av slutakten, alla i powerplay, och kunde således kamma hem samtliga tre poäng.

Faktum är att Luleå har vunnit fem av de sex senaste mötena mot Växjö och har ett psykologiskt övertag på Lakers inför i afton. Växjö å sin tur lär vara rejält revanschsugna efter den snöpliga förlusten senast lagen emellan. Dessutom kommer Lakers med ett grymt självförtroende efter CHL-triumfen för ett par dagar sedan.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!