Inför Frölunda – Växjö
Publicerad: 2018-12-08
I eftermiddag är det dags för ny match då formstarka Växjö tar sig an Frölunda på bortaplan.

Växjö fortsätter att ta viktiga vinster i SHL för att komma åt en topplacering. Under torsdagskvällen inkasserade Lakers sin sjunde vinst på de åtta senaste matcherna och är endast två poäng ifrån serieledning i den jämna tabellen.

Torsdagens match spelades på hemmaplan mot bottenlaget Timrå. Matchen blir jämn och målsnål där Växjö till slut drog det längsta strået och vann med uddamålet 2-1. Backen Peter Andersson sköt 1-0 i början av den tredje perioden och Roman Horák utökade ledningen till 2-0 ett par minuter senare. Gästerna reducerade under slutminuterna, men kom aldrig närmare än så.

Växjös vinst var den fjärde på de fem senaste matcherna och den sjunde på de nio senaste. Inför kvällens SHL-omgång ligger Lakers på en fjärdeplats i tabellen endast två poäng ifrån serieledning. Laget har således chans att avancera ytterligare i tabellen, men då krävs det seger borta mot Frölunda i eftermiddag.

Frölunda, som länge låg i toppen av tabellen, har haft det tufft på slutet. Faktum är att Göteborgslaget förlorat fyra av sina fem senaste SHL-matcher där man åkte på en 1-7-förlust borta mot bottenlaget Örebro senast. Laget har dessutom bara mäktat med tre mål under ordinarie speltid under den nyss nämnda perioden.

Växjö och Frölunda har redan hunnit med att mötas en gång den här säsongen. Den matchen spelades i VIDA Arena i början av oktober där Lakers gick vinnare ur striden efter en målsnål och jämn tillställning. Matchen slutade 1-0 till Växjö efter att Joel Persson gjort matchens enda mål i mitten av den första perioden.

Trots att Frölunda har haft det tufft på slutet så är laget ett av seriens bästa på hemmaplan. De har vunnit sex av sina åtta senaste SHL-matcher där de enda två förlusterna under perioden har kommit med uddamålet mot Rögle och Skellefteå.

Rent historiskt har Frölunda haft det relativt lätt mot Växjö på hemmaplan den senaste tiden. Göteborgslaget har vunnit sju av de åtta senaste matcherna, med en slutspelsmatch inräknat, i Scandinavium mot kvällens motståndare, Växjö.

Det ska även tilläggas att Lakers har haft det aningen tufft på bortaplan under säsongen där man endast mäktat med en vinst på de fem senaste bataljerna på resande fot.

Kvällens match är väldigt viktig för de båda lagen. Dels vill Frölunda bryta sin negativa trend, fortsätta på sin fina hemmaform mot Lakers samt jaga ikapp Växjö i tabellen. Växjö å sin tur vill fortsätta sin fina form och har vittring på förstaplatsen i tabellen. Dessutom vill laget ta revansch på Göteborgslaget och ta en efterlängtad seger i Scandinavium. Matchen ikväll lagen emellan har alla förutsättningar för att bli en mycket underhållande och häftig tillställning.

Dagens match spelas i Scandinavium, Göteborg, med nedsläpp 15.15.