Inför Växjö - Rögle
Publicerad: 2022-03-08
Inför
Under tisdagskvällen gästas Växjö av serieledaren Rögle i en på förhand häftig tillställning. Lakers kommer, som alltid, göra sitt för att knipa tre poäng och bryta sin förlustsvit på två matcher.

Solen fortsätter att stråla över Växjö-stad och värmer skönt under begynnelsen av våren. Efter två raka nederlag jagar Lakers under tisdagskvällen ett trendbrott då serieledaren Rögle kommer på besök i VIDA Arena.

Växjö föll senast hemma mot Leksand med 1–3 och i matchen innan dess med 3–4 efter förlängning borta mot tabelltvåan Skellefteå. Trots förlusterna ligger Lakers alltjämt femma i tabellen. Dock är man endast en poäng före sexan Örebro och sjuan Leksand samt tre poäng framför åttan Färjestad.

I kväll gästar, som tidigare nämnt, Rögle. Serieledaren är inne i en ruskigt bra form då man vunnit i sex raka matcher, där Champions Hockey League-finalen mot Tappara är inräknad. Allra senast tog man en övertygande 4–1-vinst i seriefinalen mot Skellefteå.

Tisdagskvällens match mot Rögle blir det fjärde och sista lagen emellan under årets grundserie. Inför möte fyra leder Växjö med 2–1 i matcher. Man vann säsongens tidigare batalj i VIDA Arena med uddamålet 3–2, för att sedan förlora i Catena Arena med 2–6. Det senaste mötet, som också spelades i Ängelholm, vann Lakers med 2–0 efter ett utmärkt målvakts- och försvarsspel.

Fjolårssäsongens grundseriemöte lagen emellan:

  • 01-10-20 | Växjö – Rögle 2–1
  • 06-12-20 | Rögle – Växjö 4–2
  • 14-01-21 | Växjö – Rögle 3–2 OT
  • 27-03-21 | Rögle – Växjö 4–1

Under fjolårssäsongen vann det lag som agerade hemmavärd samtliga fyra möten i grundserien. Inkluderar man slutspelsmatcher har hela tio av de tolv senaste inbördes mötena slutat med att hemmalaget stått som slutsegrare.

Växjö är ett erkänt starkt hemmalag och har vunnit i tre av sina fyra senaste hemmamatcher och har endast förlorat tre av sina elva senaste fajter i VIDA Arena. Lägg därtill att det blivit vinst mot Rögle i sex raka hemmamatcher (alla sammanhang inräknat).

Rögle å sin tur är ett utav seriens absolut bästa bortalag och har segrat i tre av sina fyra senaste matcher på resande skridsko.

Kvällens match har sannerligen alla förutsättningar för att bli en sevärd tillställning. Rögle vill såklart ta revansch på Växjö för förlusten senast samtidigt som Lakers behöver tre poäng i kampen om en kvartsfinalplats samt sätta sig i respekt inför det kommande slutspelet.

Missa inte reprisen på fjolårets SM-final i afton.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar redan 17:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Olle Lycksell gjort tre poäng (2+1) på två matcher mot Rögle under säsongen.

… Rögle gjort maximalt två mål under sina sex senaste matcher i VIDA Arena (alla sammanhang inräknat).

… Växjö, trots att man ligger femma i tabellen, har en målskillnad på -1.

… Leon Bristedt är Rögles hittills bäste poänggörare med sina 41 poäng (13+28) på 38 matcher.

… Joel Persson och Olle Lycksell gjort poäng i två raka matcher.

Timmy Renud