Matchrapport: Växjö Lakers-MODO Hockey
Publicerad: 2011-09-27

Historisk hemmaseger när Växjö Lakers tar sina första tre poäng i Vida arena efter en 4-2 seger mot MODO.

Period 1:

Växjö Lakers öppnar första perioden bäst och efter bara 01.08 tar man ledningen genom Liam Reddox, snyggt assisterad av Anders Eriksson och Josh Soares. Lakers starka start gör att MODO drar på sig utvisningar, först åker före detta lakersspelaren Anton Hedman ut två minuter för otillåten tackling. Kort efter skjuter Freddy Meyer pucken över sargen vilket gör att Växjö spelar fem mot tre i dryga minuten, dock utan utdelning. Efter en fartfylld start av perioden lugnar spelet ner sig en aning, men det är Lakers som håller i taktpinnen. Tio minuter in i perioden är hemmaledningen nära att utökas när det ännu en gång är andrakedjan som skapar ett farligt läge, denna gången passar Reddox till Soares, men Mikael Tellqvist i MODOs kasse står för en fin räddning. Spelet lugnar som sagt ner sig under sista delen av perioden men det är Lakers som skapar bäst chanser, Tomi Kallio når Brad Moran som i friläge missar chansen att göra 2-0 för hemmalaget.

- "Jag tycker vi gör en ganska bra period. Det är lite speciellt att möta mitt gamla lag", säger Växjö Lakers Per Hållberg till CANAL+ .

Skott: 18-10

Period 2:

Andra perioden öppnar med ett bra tempo och MODO spelar upp sig och skapar några chanser mot Lakers mål, men Alsenfelt står i vägen och presenterar sig för hemmapubliken med några fina räddningar. Växjö Lakers kopplar återigen greppet och utökar sin ledning när Brad Moran gör sitt första mål för säsongen, fint assisterad av Mike Iggulden och Tomi Kallio. Efter målet är det full fart framåt för Växjö som även gör 3-0 i powerplay. Det är Josh Soares som får öppet läge i slottet och hittar nätet bakom Tellqvist, tiden 09.24. MODO vaknar till efter två snabba baklängesmål och reduceringen kommer också efter en sargstuds bakom mål som ger Nicklas Danielsson öppet läge och 3-1 målet är ett faktum. Efter reduceringsmålet spelar MODO upp sig en aning, men liksom första perioden avtar tempot och ställningen står sig perioden ut.

- "Ingen vidare första, andra är också lika dålig. Vi har dålig fart", säger MODO:s Nicklas Danielsson till CANAL+.

Skott: 10-10

Period 3:

Tredje perioden inleds med avvaktande spel från båda lagen och Växjö Lakers försvarar sin ledning. Det skapas chanser åt båda håll och hemmalagets Soares och Reddox hittar varandra bra och skapar lägen för att utöka ledningen. 06.23 drar Växjö Lakers Nils Andersson på sig en tripping men det dröjer inte länge innan MODO också drar på sig en utvisning vilket leder till spel fyra mot fyra. Växjö Lakers skapar då många bra målchanser, Soares med skott i ribban och Björn Karlsson på en soloride i anfallszonen, men Tellqvist står i vägen. Växjö Lakers spelar upp sig och i ett två mot tvåläge släpper Tomi Kallio pucken bakom ryggen till Brad Moran som gör sitt andra mål för kvällen och gör att ställningen är 4-1 till Växjö Lakers, tiden 12.59. MODO reducerar till 4-2 med tio sekunder kvar av tredje perioden genom Dick Axelsson, men närmare än så kommer man inte och Växjö Lakers kammar hem sin första trepoägare i Vida arena.