J20: Helgsummering
Publicerad: 2019-01-29
Under helgen, som nyss passerade, spelade Växjös J20-lag två matcher där det blev vinst under lördagen borta mot MODO och förlust under söndagen borta mot Luleå.

Under helgen, som nyss passerade, spelade Växjös J20-lag dubbla bortamatcher där det blev en förlust och en vinst.

Lördagens match, där man gästade MODO, vann Lakers med 3-1 efter att Adam Bäckstrand, Otto Henell och Pavol Regenda gjort gästernas mål i matchen. Jesper Eliasson, som vaktade Växjös mål, svarade för en strålande insats mellan stolparna och motade 21 av 22 skott i matchen.

Under söndagen väntade ny bortamatch, denna gång mot Luleå. Växjö hängde med bra och hade 2-2 inför den tredje perioden. Väl i slutakten växlade hemmalaget upp och kunde till slut vinna perioden med 3-0 och matchen med 5-2. Tobias Aronsson och Simon Ericsson gjorde Lakers mål i matchen.

Helgens resultat innebär att Växjö vunnit fyra av åtta matcher i J20 SuperElit Top 10 och ligger på en fjärdeplats i tabellen. Laget har spelat in tolv poäng, samma som trean MODO.

Växjö har spelledigt i två veckor. Nästa match spelas på hemmaplan mot Linköping tisdagen den 12 februari.