• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Första segern i VIDA Arena

27 september 2011 22:12

Det blev tredje gången gillt för Växjö Lakers i VIDA Arena. I tredje hemmamatchen kom också första segern – och 4-2-viktorian mot Modo gav mersmak inför fortsättningen.


Det sprakade redan från start i VIDA Arena och Janne Karlsson fick omedelbar effekt av sin ombyggnation av toppkedjorna när centerplacerade Liam Reddox sköt 1-0 i sitt första byte då matchen bara var minuten gammal.

Det målet i kombination med den fart och frenesi som Växjö Lakers visade upp krattade manegen för 4-2-segern som även om den inte var gjuten i betong kändes ganska säker redan i den andra perioden.

– Vi pratade om att vara noggranna från start, men det var full fart, men jag tycker ändå att vi hade bra värderingar. Vi har pratat om att skapa flow, ett schema över bytena, och det klaffade på ett annat sätt än tidigare, menar tränaren Janne Karlsson.

Tidigt i andra perioden gjorde Brad Moran 2-0 efter att trissan gått som på ett pärlband och när Josh Soares sedan fick tid att sikta och prickskjuta 3-0 kändes segern klar.

Visst skapade Nicklas Danielssons 1-3-reducering nerv, men matchen avgjordes definitivt när Brad Moran skickade in 4-1-målet i mitten av sista perioden.

– Vi gjorde några fantastiska mål och hade bra anfall i andra perioden, men sedan överarbetar vi och blir lite stillastående. Vi hade en period i andra där vi stod på hälarna och tog dåliga beslut, men vi lyckade ändå hänga kvar och komma tillbaka. I sista så spelar vi av utan att bli passiva när Modo måste chansa framåt.

Samtliga mål prickades in av nordamerikanska spelare och Janne Karlsson fick alltså snabb effekt av de nya kedjekombinationerna, där Mike Iggulden och Liam Reddox switchat platser.

– Båda toppkedjorna blev bättre. Jag hoppades på att få in mer fart i Soares lina och ville ha in lite mer puckkontroll i Kallios lina, och just den effekten fick vi, säger Janne Karlsson.

Oscar Alsenfelt var riktigt bra i sin elitseriedebut.

– Han är en bra målvakt, säger Janne.

Har du för många bra målvakter?
– Nej, jag har två bra målvakter. Jag hade gärna haft tre bra målvakter också för den delen.

Växjö Lakers, som fick se Modo få in ytterligare en betydelselös reduceringspuck i slutet, var klart bättre än Modo över 60 minuter.

– Det är första trepoängaren i nya arenan och det finns inget värre än att förlora på hemmaplan, så visst var detta skönt, säger Janne Karlsson.

– Även om vi har kvar femton gubbar i truppen så håller vi på att bygga upp en ny vinnarkultur och det är lite jobbigare i Elitserien. Skam den som ger sig. Det är bara att inse att varje omgång är blytung, du måste vara beredd varje dag och det är kort glädje efter varje seger innan du måste ladda om igen.