Playmakern gjorde målen
Publicerad: 2011-09-27

Brad Moran är värvad till Växjö Lakers för att agera speluppläggare och lagmotor, men i 4-2-segern mot Modo var iklädde han sig istället målskyttens roll.

Brad Moran skickade in både 2-0 och 4-1.

Och det var bud på mer. Redan i den första perioden frispelades kanadensaren av Tomi Kallio, men lyckades inte överlista Mikael Tellqvist i Modokassen.

Dubbla mål kunde ha varit ett hattrick alltså.

– Det kunde till och med ha varit fyra mål, jag tycker att vi skapade massor av chanser, säger Brad Moran.

– Jag var på rätt plats vid rätt tillfällen idag, men jag försöker också skjuta lite mer det är skönt att se att det ger effekt. Jag ska försöka bygga vidare på det här.

Men målen i all ära, Brad Moran är först och främst en speluppbyggare, och mot Modo hade han fått en ny lekkamrat i Mike Iggulden som klev in som ytterforward som komplement till ordinarie vapendragaren Tomi Kallio.

Samtidigt flyttades Liam Reddox in som center på Igguldens gamla hemvist mellan Anders Eriksson och Josh Soares.

De två enheterna låg bakom båda målen framåt.

– Att ha en högerfattad kille som Mike där ute ger en ny dimension i spelet. Bytet gjorde båda kedjorna bättre, vilket jag antar var Janne (Karlssons) mening, säger Brad.

Samtliga mål kom från nordamerikaner…?
– Det var troligen en tillfällighet. Visst är vi här för att leverera, men det här var främst en lagseger, inget annat.  

Att få vinna första matchen i VIDA Arena var givetvis också en lättnad.

– Vi kanske har arbetat lite för hårt och tänkt lite för mycket i de tidigare matcherna. Vi har kramat klubban lite för hårt istället för att bara låta spelet komma. Men idag lugnade vi ner oss och spelade vårt spel och då vann vi direkt. Det här bygger självförtroende inför framtiden.

Redaktör Jonas Gustavsson