Eltonius och Wistén vinnare i HM Awards
Publicerad: 2018-04-09
Junior
Läsarna har sagt sitt och vi kan stolt presentera att Pontus Eltonius och Ludwig Wistén är två av vinnarna i Hockeymagasinet Awards för J20 SuperElit.

Henrik Lundqvist Trophy – Ligans bästa målvakt

Årets vinnare: Pontus Eltonius
Position: Målvakt
Klubb: Växjö Lakers
Övriga kandidater: Samuel Ersson (Brynäs IF), Jesper Wallstedt (VIK Västerås HK)

Prisets bakgrund: Henrik Lundqvist behöver ingen närmare presentation och faktum är han var fantastiskt duktig redan som junior. Lundqvist vann två SM-guld åt sitt Frölunda och var även då given i landslaget. Stor, stor talang som också blev riktigt, riktigt bra. Därför tilldelas Henrik Lundqvist Trophy till den målvakt som anses ha presterat bäst och hjälpt sitt lag på bästa sätt i J20 SuperElit.

Eltonius var med och bar Växjö hela vägen till en SM-final redan i fjol och lyckades med samma bedrift även under årets säsong. Efter en lite tuffare höst visade Eltonius efter jul återigen varför han är en av ligans främsta burväktare med Topp 10-seriens näst bästa räddningsprocent, tätt bakom Wallstedt.

Juryns motivering: "Utöver sin fina räddningsprocent var Eltonius den målvakt som tog flest segrar i Topp 10 efter Samuel Ersson och klev i slutspelet återigen fram som Växjös viktigaste spelare. Något som räckte hela vägen fram till ett SM-silver."

Rickard Wallin Trophy – Spelaren med bäst ledaregenskaper

Årets vinnare: Ludwig Wistén
Position: Forward
Klubb: Växjö Lakers
Övriga kandidater: Jesper Lindén (Södertälje SK), Edwin Johansson (HV71)

Prisets bakgrund: Rickard Wallin var länge lagkapten för ett av SHL:s anrikaste lag och var även duktig som juniorspelare. Han gjorde 50 poäng på 29 matcher första året med Färjestad i SuperElit innan han säsongen därpå var med och tog SM-guld. Varje lag är behov av spelare med fina ledaregenskaper och en kapten som ser till att laget drar åt samma håll. Rickard Wallin Trophy delas därmed ut till den spelare som anses visat upp bäst ledaregenskaper i J20 SuperElit.

Wistén är en spelare som alltid ger 100 procent och lyfter sig när det verkligen gäller som mest. Offensivt kan han bidra på alla sätt, både med säkra framspelningar och viktiga mål.

Juryns motivering: "Efter ett genombrottsår ifjol har Wistén haft det tuffare i år. Men efter jul började Växjöstjärnan hitta tillbaka till storformen och växte sedan fram till att åter vara en ledande spelare i Lakers som ännu en gång gick hela vägen till SM-final. Klar favorit hos läsarna med 38,2% av rösterna."

PR & Kommunikation Carolina Toresson