• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan

Richard Gynge till Växjö Lakers

6 juli 2015 08:00

Nu har Växjö Lakers sportchef, Henrik Evertsson, signerat det sista kontraktet för att få sin trupp fullständig inför kommande grundserie. Två år är nu skrivet med 28-årige forwarden Richard Gynge.

– Med tanke på hans historik tillsammans med Robert Rosén så är det ganska givet att vi skulle vara intresserade av honom när han kom ut på marknaden, säger Evertsson.


Det tog inte lång tid för Lakersfansen att komma med önskningar och förhoppningar om att Växjö skulle försöka kontraktera Richard Gynge inför denna säsongen. Det starka minnet av superduon Robert Rosén och Richard Gynge i AIK säsongen 2011-2012 finns kvar och så även drömmen om att det skulle förvekligas igen. Fast nu i Växjö Lakers.

– Vi har sökt efter en forward av toppklass, gärna rightare. Där passar Richard ypperligt in. Kontraktet är skrivet på två år och det innebär också att vi för stunden anser truppen som full, säger Henrik Evertsson.

Vi har tidigare i år läst i Smålandsposten att Gynges förstahandsval inför säsongen har varit KHL. En liga han spelat i de tre senaste säsongerna. Men saker och ting har förändrats och nu lockade Växjö Lakers mer.

– Det känns som en rolig utmaning att få spela i SHL igen. När jag kom i kontakt med Växjö Lakers så kändes det som bästa alternativet, säger Richard Gynge.

Om laget Växjö Lakers vet han inte så mycket mer än vad han har pratat med Sam Hallam och Henrik Evertsson om, samt att han såg några matcher av slutspelet.

– Sedan har jag ju pratat med Robban inför beslutet. Men mer som en kompis än en kedjekamrat, säger han.

Vad betydde det för ditt beslut att Robert Rosén finns med i truppen?

– Jag gillar Robban och vi tänker hockey ganska lika. Han är en väldigt skicklig framspelare och jag tycker om att skjuta. Men det var inte det som vägde tyngst.

Utan det var?

– Växjö spelar en positiv och bra hockey. Det är en välskött förening där allt runtomkring sköts väldigt professionellt.

Hur stor betydelse har det för vilket lag man väljer?

– Ganska stor. När man pratar med sina kompisar runt om i världen och de klubbar de spelar för så får man höra hur det sköts runtomkring. De klubbar som inte sköts professionellt enligt spelarna drar man sig för att spela i.

När Robert Rosén får höra om sin nya lagkamrat blir han ärligt väldigt glad.

– Det var en rolig nyhet du kom med. Vilket kanonförvärv! Det ska bli fantastiskt kul att få spela ihop igen. Där finns det något att bygga vidare på, säger Robert.

När jag pratar med Gynge så känns det lite som att prata med dig. Samma ödmjukhet och seriositet. Är ni lika?

– Ja det kan vi nog vara på många plan. Vi förbereder oss båda väldigt mycket inför träningar och matcher. Noggranna och seriösa. Han är en otypisk stockholmare skulle man kunna säga, säger Robert Rosén och skrattar lite.

Samtidigt vill de båda hålla ner förväntingarna på dem tillsammans. Att fansen vill att Richard ska spela i Växjö tycker han är superkul, men förtydligar återigen att det var flera år sedan de spelade ihop och ingen vet hur de har utvecklats på var sitt håll.

– Så vi vet ju inte hur det är nu. Jag tycker inte att man ska lägga så mycket vikt vid mig och Robban tillsammans i en kedja. Det är coachen som bestämmer hur vi ska spela och tillsammans med vilka, säger Richard.

Fotnot: Richard Gynges profil läggs upp i laget på hemsidan så fort den finns tillgänglig på SHL.