Växjö Lakers fick Malmö på fall
Publicerad: 2018-12-19
Två spelsugna lag i bra form bjöd på en spännande hockeykväll där ytterligare tre poäng lades till Lakerskontot.

Inledningen på första perioden dominerades av Växjö Lakers, som pressade fram ett par fina chanser mot Christopher Nilstorp i Malmöburen. Men även Viktor Fasth prövades inledningsvis och stod bland annat för en magnifik plockräddning efter det att Axel Wemmenborn kommit loss till ett friläge. Efter 10:46 fick Lakers matchens första powerplay, då Fredrik Händemark gick lite väl hårt åt Shinnimin bakom Viktor Fasths målbur och fick två minuter för en armbågstackling. Lakers blandade och gav under spelövertaget, man skapade några chanser men Malmö blev snabbt fulltaliga igen men bara för en liten stund, då Fredrik Händemark åter fick sitta två minuter 13:20, denna gången höll han fast Lundberg lite väl många gånger, och åter var det dags för powerplay. En tappad puck över blå resulterade i att Johan Olofsson kom fri, men hårt arbetande Peter Andersson såg till att avvärja målchansen med en mycket fin brytning. Olofsson hamnade i nätet men pucken låg vid sargen. I efterföljande sekvens hade Joel Persson ett jätteskott tätt utanför och Nihlstorp fick lite bryderier efter sargstuds in i slottet, men Malmö lyckades få ut pucken till sidosargen, där Dominik Bokk jagade efter och fick lite oturligt en hakningsutvisning mot sig. Tiden för denna utvisning var 15:05, så vi fick se 15 sekunders spel 4-4 innan Malmö blev fulltaliga. Lakers klarade av följande boxplay bra och 17:32 öppnades åter en dörr till utvisningsbåset som denna gång fick besök av Niklas Arell som gjort sig skyldig till en slashing. Växjö skapade ett par lägen men gästerna blev fulltaliga och perioden tog slut. Statistiken från denna period: Mål 0-0, skott på mål 11-7 och utvisningarna 1x2 för Lakers och 3x2 för Malmö.

Period två startade även denna med ett spelövertag för hemmalaget. Man parkerade sig i anfallszon i flera byten, och fick med sig en utvisning på Stefan Warg som tacklade Shinnimin i ryggen nära sargen, så två minuter för en charging blev straffet för honom. Lakers powerplay var bra, man skapade flera riktigt heta chanser, framförallt Dominik Bokk som hade en handledare i målramen. Nära ett ledningsmål alltså men gästerna redde ut resten av sitt boxplay. Men ett mål för hemmalaget hängde i luften, och det kom också, Linus Fröberg satte pucken efter finfint klapp-klapp från Peter Andersson till Dominik Bokk bakom mål som hittade Linus Fröberg mitt i slottet och Linus klippte till direkt. Tid för målet 09:02 och bytena efter målet ångade Lakers på och pressade ner gästerna ordentligt, och ytterligare en utvisning kom för Malmö 10:05 då Tobias Ekberg åkte på en interference. Även detta powerplay spelades av på ett bra sätt, man skapade åter flera chanser och Nihlstorp hade fullt upp i målet. Med ca 5 minuter kvar av perioden skapade Malmö lite momentum och tilläts husera runt lite framför Fasth. Joel Persson åkte på en fasthållning bakom eget mål 16:35 och gästerna skulle få chansen att spela i numerärt överläge. Lakers och speciellt Fröberg/Lundberg såg till att stjäla en hel del tid för gästerna i deras försvarszon och Malmö lyckades inte förvalta sitt övertag denna gången. Malmö lyckades kvittera innan perioden tog slut, Wemmenborn fick trissan via en retur från Fasth rakt på skridskon och den ramlade in i mål. Domarna videogranskade situationen men beslutet blev mål och vi hade kvitterat i protokollet 19:02. Period nummer två för kvällen tog slut och denna period slutade 1-1, skotten på mål 17-7 och utvisningarna 1x2 för Växjö och 2x2 för Malmö.

Tredje perioden tog vid och Malmö tog tag i inledningen, man borrade fast sig i anfallszon och Lakers hade problem med att få pucken ur egen zon. Ett mål för gästerna var inte alls långt borta. Men Peter Andersson snodde åt sig pucken i mittzon och hittade Filip Cederqvist som inte gjorde nåt misstag utan satte ledningsmålet fint strax över benskyddet på Nihlstorp. Tid för målet 02:42. Efter målet svallade känslorna lite på isen, Kim Rosdahl satte en sen propp mot Joel Persson och Daniel Rahimi markerade mot Rosdahl då Joel blev liggandes på isen. Men han kom på benen igen och tog sig av isen med lite hjälp och det hela slutade med att Rahimi fick två minuter för roughing och Rosdahl 2+10 minuter för otillåten tackling mot huvudet. Båda lagen blev fulltaliga igen utan några större problem. Strax efter utvisningarna var avklarade hade Shinnimin ett jätteläge men Nihlstorp lyckades få stopp på trissan på något sätt. Båda lagen spelade bra och spelet böljade lite mer än tidigare, så klart öppnade Malmö upp lite i jakten på mål framåt och återigen lyckades man etablera spel i Lakers zon, men Lakers svarade med samma mynt, och 11:01 kom ytterligare ett mål för hemmalaget, då Junttila hittade Horák som stänkte dit pucken utom räckhåll för Nihlstorp. Glädjen för målet var påtaglig, men mest glädjande var att vi fick se Joel i spel igen efter smällen han fick tidigare. Malmö hade svårt att skapa något konstruktivt och coach Peter Andersson tog timeout 14:15 för att försöka bryta mönster. Med dryga två minuter kvar plockade Malmö av Nihlstorp och satsade framåt med 6-5 spel, men Lakers höll undan och när slutsignalen gick så kunde vi summera matchen som följer: 3-1 i mål, 37-19 skott på mål och utvisningarna 3x2 för Lakers och 6x2+10 för Malmö.

Nästa hemmamatch är den 28/12 kl 19.00 i VIDA Arena då Mora står för motståndet, så säkra din plats: vlh.ebiljett.nu