Förlust i säsongens första match
Publicerad: 2022-08-09
På tisdagskvällen drog försäsongen igång när Lakers åkte till Kristianstad. Ett skadedrabbat Lakers fick se sig besegrade av ett bättre Kristianstad med 4-2.

Säsongen 22/23 är äntligen igång, och för motståndet stod denna ljumma afton Kristianstad IK som tog emot i sin hemmaborg. Vi fick bevittna en inledning, en väntad inledning av ganska lågt pucktempo. Ett Växjö Lakers som fått tydliga order att hitta positionerna i försvarsspelet i första hand och ett taggat KIK som har betytdligt mer puck än gästande Lakers inledningsvis.

Lakers hittar lägen där man gasar på framåt och då ser det ganska bra ut, men man märker tydligt att där finns tydliga problem med samspelet och balansen i spelet. Det synkar ungefär så mycket som man förväntar sig i en säsongs första period. Några halvachanser från bägge lagen. Spelmässigt ett litet övertag för hemmalaget. En oroande sak från den första perioden var att Joel Kellman fick lämna skadad. En skada som såg ut som en axelskada.

Och Joel fanns inte på isen när den andra perioden kom igång. En period där spelet till en början blev än mer hafsigt, och det kändes som att framför allt Lakers hade svårt att hitta trycket i grejorn. Ett dåligt spel som gav hemmalaget lite råg i ryggen och kunde skapa en del långa sekvenser nere hos Åhman. I den 9:e minuten, precis innan Åhman skulle lämna över spaden till Boija så får KIK ett längre anfall där man till synes hålls på utsidan med en puck kastas in framför där förre Lakersspelaren Pontus Netterberg står och trycker in 1-0 bakom Åhman, som därmed inte fick hålla nollan.

Lakers fortsätter att ha det svårt, framför allt i spelet med puck. Men när det återstår ca 5 minuter på tavlan så börjar man se lite vilja och lite ilska i spelet för första gången. Man börjar spela lite mer rejält och framför allt läser man in situationerna på ett bättre sätt och i kombo med en högre frekvens i skridskoråkningen så sätter man fast pucken i anfallszon på ett bättre sätt. Och efter ett konstant snurrande med trötta hemmaspelare kan Brian Cooper hitta runt målet och ett fint inspel till Hugo Gustafsson som gör säsongens första mål i den sista minuten av perioden.

Det blev en liten ljusglimt i alla fall i slutet av den andra. Men vi kommer ner på jorden ganska omgående när hemmalagets Malte Sjöggren sätter 2-1 i den 2:a minuten och sedan utökar ledningen till 3-1 i den 12:e minten på en snygg styrning förbi Boija. Med mer än 3 minuter kvar tar Lakers ut Boija från målet. Men man får inte till nått etablerat tryck utan KIK vinner pucken ganska snabbt och kan lägga trissan i tom bur med 2.52 kvar på uret.

Lakers har svårt att hålla en jämnhet i spelet igenom alla 60 minuterna. Men Manuel Ågren tröstmålade precis innan slutsignalen går och fastställer slutresultatet till 4-2 i säsongens första match. Även Hugo Gustafsson fick utgå pga skada i slutet. Ny match på torsdag då Malmö står för motståndet i Halmstad Arena, Nedsläpp kl 19.00.