Inför Brynäs – Växjö
Publicerad: 2017-12-02
Inför
Lakers tappade ledning till förlust under tredje perioden mot Luleå senast. Idag ska man försöka hitta tillbaka på det vinnande spåret när man gästar formstarka Brynäs.

Växjö ledde med 3-1 inför den tredje perioden hemma mot Luleå senast, men trots det slutade det med förlust. Gästerna gjorde fyra mål inom loppet av två minuter och 38 sekunder i början av den tredje perioden och vann till slut med 5-3. Samtliga Luleås fem mål i matchen tillkom i numerärt överläge.

Idag ska Växjö försöka hitta tillbaka på det vinnande spåret igen när man gästar formstarka Brynäs. Gävlelaget slog bottenlaget Rögle senast med 4-0 och inkasserade därmed sin tredje raka seger och fjärde på de fem senaste matcherna.

Lakers, som alltså föll senast, leder fortfarande serien, fem poäng före tvåan Färjestad. Dagens motståndare, Brynäs, har börjat vakna till liv och avancerat upp till en tiondeplats i tabellen. Man har spelat in 29 poäng på 23 matcher och är bara fyra poäng efter nian Malmö och sex poäng bakom sjuan Luleå och åttan Frölunda.

Växjö och Brynäs möttes i SHL-premiären i VIDA Arena. Den matchen är det enda mötet lagen emellan hittills under säsongen. Matchen vann Växjö med 4-3 efter straffar. Arvid Lundberg, Janne Pesonen och Joel Persson noterades för Växjös mål under den ordinarie speltiden. Janne Pesonen satte sedan den matchvinnande straffen under straffläggningen.

Dagens match spelas i Gavlerinken Arena, Gävle, med nedsläpp 15.15.