Dags för hemmapremiär
Publicerad: 2012-09-14

Växjö Lakers bärgade en poäng i seriepremiären borta mot Brynäs och laddar nu om inför hemmamatchen mot Frölunda.

Brynäs gjorde ett tidigt ledningsmål efter 31 sekunder i Läkerol Arena och först med 17 sekunder kvar kunde Tomi Kallio kvittera och fixa en poäng för Växjö Lakers. 

- Det var en bra match från vår sida och vi borde ha vunnit, men med tanke på den sena kvitteringen så är jag ändå nöjd, säger Janne Karlsson. 

Nu är det dags för första hemmamatchen och den spelas mot Frölunda - samma lag som man sedan kommer att ställas mot på bortaplan på tisdag. 

- Vi går in i en matchserie direkt med back-to-back-möte. Det ska bli skoj och det gäller att sätta sig i respekt på en gång, säger Janne. 

Förlunda inledde säsongen med att få stryk av Linköping med 2-1.

- Vi fick stryk av Frölunda tidigt under försäsongen och är medvetna om att det blir en tuff match, säger Janne som ser fram emot att spela i VIDA Arena. 

- Ifjol tog det ett tag för oss att bo in oss i den då nya arenan, men jag tycker att publiken ska ha en stor eloge som inte gav upp utan kom tillbaka och stöttade oss. Det var väldigt viktigt. Nu är nyhetens behag i arenan förbi och vi ska se till att det fantastiska publikstöd som vi har blir en sjätte utespelare för oss. 

Vad säger du om Frölunda?
- De är bra. De har tappat en del spelare som Fredrik Pettersson till exempel, men har fått in bra killar och truppen känns lite spetsigare i år. De har också stora och starka killar i defensiven och har ett otroligt bra försvarsspel, så det blir en tuff nöt för oss att knäcka. Vi ska självklart göra allt för att vinna.  

Laget tas ut under matchdagen.

- Jag säger inget mer än att vi kommer att ställa upp med bästa lag, säger Janne Karlsson.

Matchen börjar 18.30 men VIDA Arena slår upp portarna redan 16.30 - välkomna då!

Redaktör Jonas Gustavsson