Profilen: Robert Rosén
Publicerad: 2012-09-14

Robert Rosén är hemma i Växjö Lakers igen och under lördagen gör han sin hemmadebut i VIDA Arena. 

- Det ska bli häftigt. Jag är ganska säker på att det blir bra stämning och bra go i arenan. Det ska bli skoj att få spela i VIDA Arena igen, säger Robert Rosén. 

Centern, som vann hela Elitseriens poängliga ifjol, har rivit ner applåder under både Lakers Skills Competition och under Lakersdagen.

Robert Rosén är populär och det märks att det är många som gillar att han är tillbaka i Växjö Lakers. 

- Det är klart att det är kul och smickrande att få den uppskattningen, jag är glad och stolt över det så det är bara att tacka publiken, säger han. 

Känner du av förväntningarna?
- Jag har känt av förväntningarna sedan det blev klart att jag skulle tillbaka till Växjö Lakers. Jag har inga problem med det. Det betyder bara att folk tror på mig. För mig handlar det bara om att fortsätta vara nogrann och jobba hårt. Fötterna måste vara kvar på jorden. För mig handlar det om att ge mig själv de bästa förutsättningarna att lyckas, gör jag bara det så kan jag inte ångra något i efterhand. Jag är riktigt taggad inför säsongen. 

Robert Rosén har också levererat poäng direkt. Han var Växjö Lakers poängkung under försäsongen. 

- Jag har haft skönt stäm i femman med "Gurra" och Kallio och det är förhoppningsvis något som vi kan bygga vidare på in i serien, säger Robban. 

Du har ju spelat med Gustav Hjalmarsson innan?
- Jo, men det var några år sedan. Det är han som ska stå för styrkan i kedjan och det är han som ska vinna pucken i närkamperna, så att Tomi och jag kan skörda frukten av alla ytorna som bildas (haha). 

Nu blir det match mot Frölunda - en svår motståndare. 

- Det kommer bli en tight och tuff match som alla andra matcher i Elitserien. Vi fick stryk på försäsongen så vi vet att det ska bli tufft, säger Robban.

Vad önskar du dig mest av allt nu?
- Tre poäng i matchen mot Frölunda. 

Redaktör Jonas Gustavsson