Inför Djurgården – Växjö
Publicerad: 2018-12-30
I eftermiddag är det dags för årets sista match då Växjö gästar Djurgården.

Ett nytt år närmar sig, men innan vi vänder blad i kalendern ska Växjö ta sig an Stockholmslaget Djurgården i årets sista match. Dagens match kommer utspela sig i huvudstaden med nedsläpp 15.15.

Växjö tog en klar 5-2-vinst hemma mot Mora senast och bröt därmed sin förlustsvit på två matcher. Brendan Shinnimin gjorde en strålande insats och svarade för ett hattrick i matchen. Segern senast tog Lakers upp på en fjärdeplats i tabellen.

Dagens motståndare, Djurgården, är inne i en tung period. Senast föll man borta mot Rögle med 1-2 efter förlängning. Förlusten var lagets tredje i följd och fjärde på de fem senaste matcherna. Stockholmslaget har inte tagit en enda trepoängare på de sju senaste matcherna. Detta har gjort att Djurgården halkat ner på en åttondeplats i tabellen. Laget har noterats för 42 poäng på 27 matcher och är endast fem poäng bakom Växjö i den jämna tabellen.

Växjö och Djurgården har mötts två gånger tidigare under säsongen där de båda lagen vunnit en varsin match. I slutet av oktober möttes man på Hovet där hemmalaget vann med 2-0. När de möttes i VIDA Arena månaden efter vann Lakers med uddamålet 4-3 efter förlängning. Peter Andersson, Linus Högberg och Linus Fröberg gjorde hemmalagets mål under den ordinarie speltiden. I den efterföljande förlängningen avgjorde Janne Pesonen med blott sex sekunder kvar av övertiden.

Det brukar bli väldigt jämna och tajta matcher när Växjö och Djurgården drabbas samman. Faktum är att fyra av de åtta senaste matcherna lagen emellan har slutat med ett oavgjort resultat efter ordinarie speltid. Djurgården har vunnit fem av matcherna under den nyss nämnda perioden.

Växjö har inte tagit en ordinarie seger borta mot Djurgården på åtta matcher. Den sviten är det dags att bryta i eftermiddag och fortsätta vandringen uppåt i tabellen.

Dagens match spelas i Stockholm, Hovet, och har nedsläpp 15.15.