Förlust mot Färjestad på annandagen
Publicerad: 2018-12-26
Växjö Lakers mötte ett starkt hemmalag i Karlstad och fick se sig besegrade med 3-2 trots en bra genomförd match i Löfbergs Arena.

Inledningen på första perioden i en fullsatt Löfbergs Arena fick en trevlig inramning sett ur Lakersperspektiv då Brendan Shinnimin via köksvägen kunde lägga in en backhand bakom Markus Svensson redan efter 3:07. Hemmalaget tryckte på efter baklängesmålet och hade bland annat en riktigt vass möjlighet där pucken gled precis utanför Viktor Fasths högra stolpe, och man var farligt nära en kvittering vid ett par tillfällen. Men Lakers hade ett antal bra försök också och framförallt, fler puckar på mål. Det stod 1-6 i skott på mål vid matchens första powerbreak till Växjös favör. Färjestad hade svårt att ta sig igenom muren av vitklädda spelare framför Viktor Fasth. Andra halvan på första perioden fick vi tillskriva Växjö, det var Lakers som skapade både de flesta och de farligaste chanserna, bland annat var Pontus Netterberg riktigt nära att få sätta dit tvåan, och Oliver Bohm noterades för en tung stolpträff. Avslutningen på perioden var också riktigt bra. Lakers skapade riktigt bra tryck och var helt klart närmare mål nummer 2 än vad hemmalaget var en kvittering. Färjestad hade fortsatt svårt att få puckarna på mål de gånger de kom in i anfallszon, och vi slutade period nummer ett med följande siffror 0-1 i mål, 1-12 i skott på mål och inga utvisningar.

Period två startade lite oroligare för Växjö Lakers. Färjestad trampade på och skapade sig ett par fina anfall, där man också kom till avslut. Man bet sig fast ordentligt i Växjös zon efter ca 4 minuters spel, men Fasth var på tå och spikade igen så långt. Till skillnad från första perioden, så hade hemmalaget 11-3 i skott så här långt i perioden, och Lakers fick inrikta sig på att försvara egen zon. Färjestad spelade riktigt bra i denna perioden och Fasth fick slita hund mellan sina stolpar. Kvitteringen från hemmalaget kom till slut ändå. 09:53 kunde Joakim Nygård plocka ner en puck från luften och slå in den i tomt mål. Viktor Fasth räddade ett skott, och på returen var han också på plats, men retur nummer två gick rakt upp i luften och där i vimlet av spelare kunde Nygård plocka ner den och slå in den i mål. Ja, det låg i luften, och 1-1 var absolut inte oförtjänt. Men det blev inte långvarigt. Viktor Fasth spelade upp pucken till Austin Ortega, som med en backhandspassning hittade Captain Liam Reddox som dundrade pucken rakt upp i Svenssons vänstra kryss. Det var en riktig projektil som visste vart den skulle. 1-2 efter 11:47 och en eventuell assist till Fasth kanske? Strax efter Lakers ledningsmål så kom matchens första utvisning 13:39 då Erik Josefsson fick sitta två minuter för en hakning. Lakers boxplay var bra, och man gav inte Färjestad något gratis, utan Josefsson kunde äntra isen igen efter sitt straff. Lakers lyfte upp sitt spel mot slutet på perioden, och man vara framme och oroade Svensson vid ett par tillfällen. Med 1:21 kvar så kom matchens andra utvisning då Julius Junttila fick sätta sig två minuter för en tripping. Lakers redde ut det numerära underläget fram tills slutsignalen för denna andra period som vi summerar med 1-1 i mål, skott på mål 19-7 och utvisningarna 2x2 minuter för Växjö Lakers.

Tredje perioden tog vid och det återstod 39 sekunder på Junttilas utvisning. Tyvärr fick Lakers ytterligare en spelare utvisad, då Peter Andersson dömdes ut för en interference 01:25. Tung start på perioden. När det återstod 24 sekunder av boxplay så lyckades Shinnimin/Fröberg att få med sig en hemmautvisning, då de gick till anfall och Johan Ryno fick 2 minuter för en interference. Matchens första powerplay för Lakers blev alltså verklighet 03:01. Under powerplay blev återigen Brendan Shinnimin nergjord och Jesse Virtanen fick två minuter för en cross-checking. 13 sekunder i spel 5-3, och sedan ytterligare 1:47 med 5-4 spel, men hemmalaget klarade av båda utvisningarna, och blev fulltaliga igen. Färjestad tryckte på ordentligt och fick med sig en avvaktande utvisning på Nicklas Burström. Johan Ryno hade en ramträff som kollades i efterhand, och den var helt klart inne och studsade på ramverket snabbt ut igen. 2-2 efter 09:32 och tiden skruvades tillbaka till denna tid. Burströms utvisning blev alltså inte verklighet i och med målet. Ett massivt tryck från läktarna manade på sitt hemmalag, och kampen på isen var riktigt spännande. 13:35 åkte Oliver Bohm ut för en fasthållning, och i samband med den tog Färjestad time-out, för att dra upp linjerna för hur en seger skulle bärgas. Och sekunden efter det att Oliver Bohm äntrade isen så lyckades Martin Johansson få in pucken bakom Fasth 15:36 och glädjen var stor på läktaren. I anfallet efter hade Jesper Olofsson ett ribbskott, och Sam Hallam tog time-out 17:49, och tog samtidigt av Fasth från isen. 6-5 spel väntade de sista knappt 3 minuterna av perioden men trots ett massivt tryck så lyckades Färjestad hålla undan och vinna matchen. Vi summerar som följer: 3-2 i mål, 30-31 i skott på mål och utvisningarna 2x2 för Färjestad och 4x2 för Växjö Lakers.

Nästa hemmamatch är den 28/12 kl 19.00 i VIDA Arena då Mora står för motståndet. Hockey ska ju ses live så säkra din plats: vlh.ebiljett.nu