Lakers straffade Oskarshamn
Publicerad: 2020-12-21
Andra Smålandsderbyt mot Oskarshamn på kort tid, och första gången på plats i Oskarshamn den här säsongen. En match med två ansikten där Lakers vinner bonuspinnen.

En bra start av Lakers när pucken släpptes kl. 19.00. Man var aggressiva framåt samtidigt som man var noga i egen zon, där man spelade sig ut på ett bra sätt. Men intensiteten i laget avtar sakta men säkert och man börja checka på ett mer okontrollerat sätt vilket efter 10.14 fick kontentan av en utvisning på Josen för en hakning.

Man klarar dock av denna prövning, men inte helt utan problem. Hemmalaget har en del riktigt bra chanser där vi får undan pucken i sista sekund. 13.45 in i perioden får Lakers lite turligt en utvisning med sig där vi hoppades på att man kanske kunde få ett lyft igen.

Men även detta PP visar på låg intensitet. Hemmalaget rusar i sin box, och man gör det med stor lycka då gästernas spel går alldeles för långsamt, dessutom med dålig precision i passningarna. Lakers lyfter egentligen aldrig innan hesa fredrik ljuder efter de första 20 minuterna. För dåligt med puckar på mål visar skottstatistiken som slutar 7-7.

Förhoppningarna inför andra var väl att Lakers skulle lyfta sig och hitta intensiteten och energin i spelet. Men med facit i hand så kan vi nog konstatera att vi ser det raka motsatta. Vi har totalt 12 skott på mål efter 40 spelade minuter om vi börjar där, och då inser man ganska snabbt att Lakers inte riktigt är ankomna till Oskarshamn denna kväll.

Redan efter 1.15 kommer Modigs på Fasths vänstra sida och trycker av ett riktigt bra handledsskott som sitter bestämt bakom Victor. 1-0 till hemmalaget kan väl ses som väldigt rättvist även så tidigt in i perioden. Och det känns faktiskt som att Oskarshamn stänger den här matchen redan efter 1-0, för Lakers kommer absolut ingenstans.

Man får nog inte ett enda riktigt långt anfall under hela perioden. 6.29 styr Olesen in 2-0 för hemmalaget. Och även om gästerna har två PP lägen under den sista delen av perioden så är man faktiskt inte ens i närheten av en reducering. Hemmalaget Oskarshamn styr så här långt den här tillställningen totalt. Hemmalaget vinner perioden rättvist med 2-0 och skotten med klara 12-5.

I den tredje perioden så har nog Hallams information till grabbarna gått fram och helt plötsligt så tar man matchbilden till en annan nivå. Detta trots en tidig utvisning på Rosén redan efter 52 sekunder. Den reder man ut på ett bra sätt och sen hittar Erik Josefsson fram till Sylvegård i en snabb spelvändning där Sylvegård snyggt förvaltar passet till reducering. Målet kommer efter 3.14.

Och efter 12.30 kastar Erixon en puck på mål som trillar ner framför fötterna på Drury som kan lägga in kvitteringen. Båda lagen har sedan chansen på ett avgörande. Men matchen går till övertid efter att gästerna vunnit skotten i tredje med 5-9.

På övertid är det nog, om man ska vara ärlig, hemmalaget som är närmast ett avgörande. Dock spelade hemmalaget väldigt tydligt med en man mer på banan ett tag utan åtgärd. Istället är det Lakers genom Gynge som får en utvisning med bara 37 sekunder kvar på klockan. Man reder ut detta, och sedan får vi se nått som vi inte sett på bra länge. Ett Växjö Lakers som tar full pott i straffläggningen genom i tur och ordning Jack Drury, Marcus Sylvegård och Andrew Calof.

Bonuspinnen följer alltså med hem till Växjö denna sista match innan jul. Nästa drabbning är på annadag jul då Lakers åker till Örebro. Nästa hemmamatch ser den 28/12 när Färjestad gästar Vida Arena. Vi önskar er alla En Riktigt God Jul!