• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar

Inför Färjestad – Växjö

26 december 2018 12:00
Inför

Efter några dagars julledighet är det äntligen dags för SHL-hockey igen då Växjö tar sig an topplaget Färjestad i Karlstad i eftermiddag.


Fem dagars julledighet är över och äntligen vankades det SHL-hockey igen. I eftermiddag gästar Växjö topplaget Färjestad i Karlstad i en högintressant match.

Inför dagens match lagen emellan ligger Färjestad på en andraplats i tabellen, med 47 inspelade poäng, och Växjö på en femteplats med 44 poäng på 26 matcher. Det skiljer således bara tre poäng i tabellen inför dagens match lagen emellan. Färjestad har chans att ta över serieledningen vid vinst medan Lakers har chans att avancera upp till en andraplats i den jämna tabelltoppen.

Växjö föll senast borta mot Brynäs med 1-3 efter att Roman Horak gjort Lakers enda mål i matchen. Färjestad föll senast borta mot Jönköpingslaget HV71 med 3-4 och fick se sin segersvit på sex rak vinster brytas. Det är alltså två lag som kommer från förlust som drabbas samman i Karlstad.

Färjestad och Växjö har mötts två gånger tidigare under säsongen där båda matcherna har slutat med en varsin hemmavinst. Det första mötet spelades i VIDA Arena i slutet av oktober. Den matchen vann Lakers med uddamålet 3-2. Liam Reddox, Julius Junttila och Brendan Shinnimin gjorde Växjös mål i matchen. Knappt tre veckor senare möttes man på nytt, denna gång i Karlstad. Det blev återigen en jämn batalj där hemmalaget till slut vann med 4-3 efter övertid efter att Lakers tappat en 1-3-ledning. Jonas Röndbjerg, Dominik Bokk och Joel Persson blev Lakers målskyttar i matchen.

Kvällens motståndare, Färjestad, är ett av seriens bästa lag på hemmaplan. Faktum är att Karlstadslaget har sex raka vinster på hemmais. Lakers har haft det aningen tungt på bortaplan under säsongen och har fyra raka förluster på resande fot. I eftermiddag är det dags att bryta den negativa sviten och ta ytterligare kliv mot toppen av tabellen.

Växjö har vunnit tre av de fyra senaste bortamatcherna mot Färjestad och jagar en ny vinst ikväll.

Dagens match spelas i Löfbergs Arena, Karlstad, med nedsläpp 15.15.