J18: Mäktigt vändning
Publicerad: 2018-10-29
Växjös J18-lag låg under med såväl 0-2 som 1-3 hemma mot Borås, men lyckades vända på steken och vinna med klara 6-3 efter fem raka mål.

Växjös J18-lag biter sig fast i toppen av J18 Elit Södra, Region Syd. Under söndagen låg man under hemma mot Borås med såväl 0-2 som 1-3, men lyckades vända på steken efter fem raka mål och kunde till slut vinna med tennissiffrorna 6-3.

Trots att Lakers vann skotten i den första perioden med förkrossande 21-8 så var det gästerna som gjorde målen. Första satte Borås 1-0 i powerplay och utökade sin ledning under slutminuterna i spelformen numerärt underläge.

Lakers fortsatte trycka på i den andra perioden och fick till slut utdelning. Felix Franzén satte 1-2 innan David Kozma sköt 3-1 till Borås. Därefter pressade Växjö på konstant och gjorde två mål inom loppet av två minuter. Först satte Henrik Hallberg 2-3 och sedan var det Alex Ånnhagens tur att hitta nätmaskerna.

I mitten av den tredje perioden tog hemmalaget ledningen då Henrik Hallberg sköt sitt andra mål i matchen. Fyra minuter senare utökade David Chronvall Lakers ledning till 5-3 och med endast 39 sekunder kvar av den ordinarie speltiden skickade Hugo Wirell in 6-3 i tom kasse i numerärt underläge.

Hugo Wirell var för övrigt planens gigant och svarade för hela fyra poäng fördelat på ett mål och tre målgivande passningar.

Efter söndagens seger ligger Växjö fyra i tabellen med 26 inspelade poäng på tolv matcher. Lakers är endast två poäng bakom trean Malmö och tre poäng bakom tvåan HV71.

• 0-1 (09:10) Samuel Wälimaa assist Robin Lindqvist, Emil Bröms – 5/4
  • 0-2 (18:39) David Kozma assist Emil Bröms – 4/5
  • 1-2 (25:45) Felix Franzén assist Gustav Kapborg, Hugo Wirell
  • 1-3 (28:21) David Kozma assist Linus Bruhn, Emil Bröms
  • 2-3 (33:38) Henrik Hallberg assist Gustav Kapborg, Hugo Wirell – 5/4
  • 3-3 (35:25) Alex Ånnhagen assist David Chronvall
  • 4-3 (50:35) Henrik Hallberg assist Gustav Kapborg, Hugo Wirell – 5/4
  • 5-3 (54:28) David Chronvall assist Henrik Hallberg