Inför Växjö – Karlskrona
Publicerad: 2017-10-13
Inför
Ikväll vankas det SHL-hockey i VIDA Arena när Lakers tar emot Karlskrona. Matchen i afton är en av två i ett back-to-back-möte mot Blekingeklubben.

Fredag och SHL-hockey i VIDA Arena står på menyn idag. Karlskrona kommer på besök till staden i afton och inleder därmed ett back-to-back-möte mot Växjö, där de båda lagen drabbas samman i Blekinge under morgondagen.

Växjö inledde årets SHL-säsong med sex raka segrar, men fick se sig besegrade för första gången under säsongen mot Djurgården senast. Matchen på Hovet var jämn, målsnål och tajt där hemmalaget alltså lyckades dra det längsta strået och vinna med uddamålet 2-1. Martin Lundberg satte 1-0 för Lakers i slutet av den andra perioden, men i den tredje perioden vände Stockholmslaget på steken och kammande hem samtliga tre poäng.

Tidigare i veckan spelade Växjö sin sista gruppspelsmatch i Champions Hockey League där man tog revansch på walesarna, Cardiff. Lakers vann matchen, som spelades i VIDA Arena, med uddamålet 3-2 efter att Eric Martinsson, Daniel Rahimi och nyförvärvet Brendan Shinnimin gjort hemmalagets mål. Lakers vann sin CHL-grupp efter att ha tagit 14 poäng på sina sex gruppspelsmatcher.

Kvällens motståndare, Karlskrona, har inlett säsongen hyfsat. Laget ligger på en niondeplats i tabellen efter nio inspelade poäng på åtta matcher. Man är endast två poäng ifrån negativt kval, men det är bara tre poäng upp till sjuan Linköping, som dessutom har spelat en match mer än Karlskrona.

Karlskrona lyckades besegra jumbon Rögle senast med uddamålet 2-1 på hemmaplan efter straffar. Dessförinnan åkte man på förlust borta mot Brynäs med 1-3 och hemma mot HV71, 0-1. Karlskrona spelar ofta jämna och målsnåla matcher. Faktum är att KHK endast gjort 13 mål såhär långt och ligger sist i antalet gjorde mål i SHL. De har bara släppt in 15 mål bakåt och är det tredje tätaste lagen hittills under grundserien. Örebro och Växjö har släppt in färre mål med sina 13 vardera.

Ifjol möttes Växjö och Karlskrona fyra gånger under grundserien där matcherna slutade på följande vis:

  • 2016-10-12 |Växjö – Karlskrona 2-3 efter straffar
  • 2017-01-20 | Karlskrona – Växjö 1-4
  • 2017-01-21 | Växjö – Karlskrona 4-0
  • 2017-02-04 | Karlskrona – Växjö 0-4

Växjö föll i det första mötet lagen emellan ifjol med 2-3 efter straffar på hemmaplan. Därefter radade man upp tre övertygande segrar där man noterades för en målskillnad på fina 12-1.

Kom och inled denna helg på bästa tänkbara vis och heja fram Lakers till tre poäng ikväll i VIDA Arena. Matchen börjar 19.00 och arenan öppnar redan 17.00. Hjärtligt välkomna!