J18: Förlust mot Malmö
Publicerad: 2020-01-18
J18
Under fredagskvällen spelades det hockey i VIDA Arena då Växjö fick besök av Malmö där Skånelaget drog det längsta strået och vann med uddamålet 4-3.

Under fredagskvällen var det dags för Växjö att spela sin femte match i J18 Allsvenskan Södra. Matchen spelades på hemmaplan i VIDA Arena där bortalaget, Malmö, till slut vann matchen med uddamålet 4-3.

Gästerna fick en bra start på matchen då man tog ledningen efter drygt sex minuters spel. Som om inte det vore nog utökade Malmö sin ledning till 2-0 knappt sju minuter senare och gick till pausvila med en tvåmålsledning.

Under den andra perioden fick återigen Malmö en kanonstart då man gjorde 3-0 efter 1.33 och 4-0 efter knappt sex minuter. Växjö tryckte på stundtals och spräckte till slut Malmös nolla med 47 sekunder kvar av mellanakten. Målet gjorde Alexander Labraaten. Trots att Växjö vann skotten med 13-6 i perioden vann Malmö de 20 minuterna målmässigt med 2-1.

Växjö jagade mål i den tredje perioden för att försöka komma ikapp. Efter drygt nio minuters spel lyckades Linus Vingren reducerade till 2-4 och hoppet ökade ytterligare. Med mindre än tre minuter kvar av slutakten valde Lakers att plocka ut målvakten för att skapa extra tryck. Ytterligare en reduceringspuck kom, men försent för att hinna ge det en ärlig chans att kvittera matchen. 3-4-målet kom nämligen med 15 sekunder kvar av den ordinarie speltiden.

Lakers gjorde en mycket fin avslutning på matchen och föll med flaggan i topp. Laget ligger alltjämt åtta i tabellen med sina fyra inspelade poäng på fem matcher. Serien är fortfarande ung och Växjö kan klättra många tabellplaceringar vid ett par raka vinster.

• 0-1 (06:21) Victor Svensson assist Tim Lindfors
  • 0-2 (13:01) Max Buredal assist Ivan Björkly-Nordström, Hugo Nilsson
  • 0-3 (21:33) Hampus Johannesson assist Isac Göransson
  • 0-4 (25:59) Rasmus Perlman assist Casper Conradsson-Kelvgård
  • 1-4 (39:13) Alexander Labraaten assist Isac Nielsen, Alex Ånnhagen
  • 2-4 (49:05) Linus Vingren assist Mio Hägerborg / Efraimsson
  • 3-4 (59:45) Storm Storjord assist Alexander Labraaten

Skott: 32-18 (10-5, 13-6, 9-7)

Växjös nästa match spelas om en vecka, lördagen den 25 januari, då man tar sig an Färjestad på bortaplan. Karlstadslaget ligger nia i tabellen med tre poäng på tre matcher.