Inför Färjestad – Växjö
Publicerad: 2018-11-17
Inför
I eftermiddag spelar Växjö sin tredje match den här veckan då laget gästar Färjestad i Karlstad i en viktig streckmatch.

Helgen är kommen och ny SHL-match ska spelas. Denna gång tar Växjö sig an Färjestad på bortaplan. Dagens match blir Lakers tredje den här veckan. De tidigare två matcherna har slutat med vinst och totalt sex poäng. Under tisdagen besegrade Växjö Linköping på bortaplan med 3-1 och under torsdagen hemmabesegrade Lakers serieledarna Luleå med uddamålet 2-1.

Växjö är formstarkt och har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Laget har avancerat upp till en sjundeplats i tabellen och har samma poäng som kvällens motståndare och tabellsexan Färjestad. Lakers är endast två poäng bakom fyran Linköping och femman Malmö. Dessutom är det bara fem poäng upp till förstaplatsen som Luleå innehar.

Motståndarna idag, Färjestad, har, precis som Växjö, varit starka på slutet. Karlstadslaget har radat upp tre vinster och har stått som segrare i sju av de nio senaste SHL-matcherna. Färjestad kommer från två raka 2-2-matcher där man till slut vunnit under förlängning samt straffar.

För drygt två veckor sedan möttes Växjö och Färjestad i VIDA Arena där hemmalaget drog det längsta strået efter en underhållande och spännande föreställning. Efter halva matchen spelad ledde Lakers med klara 3-0 efter mål av Liam Reddox, Julius Junttila och Brendan Shinnimin. Gästerna reducerade dock två gånger om och var även nära att få in en kvitteringspuck i slutet, men Växjö lyckades hålla undan.

I fjol möttes Växjö och Färjestad fyra gånger i grundserien där Växjö vann tre av matcherna. Samtliga vinstmatcher kom under ordinarie speltid.

Kvällens match är, som tidigare nämnt, viktig i kampen kring kvartsfinalsstrecket. Båda lagen har spelat in 28 poäng på 17 matcher där Färjestad innehar sjätteplatsen på grund av bättre målskillnad. Det vinnande laget i afton kommer ligga på en kvartsfinalsplats. Faktum är laget som vinner i Karlstad ikväll har chans att avancera till en fjärdeplats i den jämna tabellen.

Dagens match spelas i Löfbergs Arena, Karlstad, och har nedsläpp 14.45.

Timmy Renud