Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec

Juniorspecial - J20:s kaptenstrio

12 januari 2016 19:30

De flyttade hemifrån vid 16 års ålder, tränar i snitt 20 timmar i veckan och spelar två matcher på det - I dagens juniorspecial har vi pratat med kaptenstrion i J20 bestående av Linus Ageborg, Adam Byström Johansson och Alexander Andersson.


###### \#25 Linus Ageborg "C"

Född: 96-08-08
Position: LW
Längd: 180 cm
Vikt: 85 kg
Skjuter: Left
Moderklubb: Kungsörs IK

"Ge aldrig upp"

Linus Ageborg är född den 8 augusti 1996 i en liten ort utanför Stockholm som heter Skepptuna. Han är forward samt lagkapten i Växjö Lakers J20. Lagkamraterna Alexander Andersson och Adam Byström Johansson beskriver honom som en genomsnäll person och en bra ledare som håller koll på alla i laget liksom en fadersgestalt.

När bestämde du dig för att satsa på hockeyn? - Jag har hållt på med många sporter samtidigt men när jag inte kom med i TV-pucken blev det som en drivkraft för mig att jag ville bevisa att jag var tillräckligt bra, så då fick jag en nytändning och satsade på riktigt.

Hur har det varit att flytta hemifrån i så pass ung ålder och lära sig att ta hand om sig själv? - Det var väldigt tufft i början när man helt plötsligt skulle fixa allt själv men man kom in i det rätt snabbt. Man klarar av det mesta, mer än vad man tror.

Hur kommer det sig att du valde Växjö Lakers som klubb? - Först och främst ville jag komma en bit hemifrån och testa på att klara mig själv utan att leva på mamma och pappa. Växjö verkade vara en bra och spännande förening, vilket det sedan visade sig vara så det känns bra att jag hamnade här.

Du är kapten i laget, vad betyder det för dig att få bära ett C på bröstet och vad är viktigast för dig som kapten? - Det betyder såklart jättemycket! Det viktigaste för mig som kapten är att laget mår bra, det är en förutsättning för att vi ska prestera.

Varför tror du att just du har fått den titeln? - Jag har jobbat väldigt hårt för att få bära den titeln och förhoppningsvis visat det både på fys- och is-passen. Sedan har jag verkligen försökt ta stort ansvar, så det kanske är därför.

Vem är din favorithockeyspelare? - Nicklas Bäckström är min favorit. Jag försöker efterlikna honom så gott jag kan men det är inte så lätt, haha.

Och om du måste välja någon i Växjö Lakers A-lag? - Då måste jag säga Robert Rosén, han är sjukt rolig att titta på.

Vilket är ditt favoritlag i NHL? - Washington Capitals.

I veckan väntar två nya utmaningar ni börjar med bortamatch mot Karlskrona på fredag, vad säger du om Karlskrona som motståndare? - Karlskrona är riktigt jobbiga att möta, de åker mycket skridskor så där går inte att gå in på en skridsko direkt. Vi måste gå ut med samma attityd och inställning som vanligt och bara köra på.

Vad har du för förväntningar på det mötet?
- Bra spel och tre poäng!

10 snabba frågor

 1. Svart eller Vitt?
 2. Söndagsmiddag eller Fredagsmys?
 3. Skidresa eller Solsemester?
 4. X-box eller Playstation?
 5. Komedi eller Thriller?
 6. Sommar eller Vinter?
 7. Hav eller Sjö?
 8. Jeans eller Mjukisbyxor?
 9. Pop eller Rock?
 10. Tacos eller Pizza?

###### \#23 Adam Byström Johansson "A"

Född: 96-03-02
Position: RW/C
Längd: 178 cm
Vikt: 78 kg
Skjuter: Right
Moderklubb: IFK Munkfors

"Va som du själv vill bli behandlad"

Adam Byström Johansson är en 19 årig rightare som är född i Munkfors.
I Växjö Lakers J20 spelar han forward och är dessutom assisterande kapten.
Lagkamraterna Linus Ageborg och Alexander Andersson beskriver honom som en väldigt snäll, omtänksam kille som alltid är glad och noggrann i allt han gör.

När bestämde du dig för att satsa på hockeyn? - Väldigt tidigt skulle jag säga. Jag höll på med både fotboll, hockey och innebandy men redan när jag började högstadiet visste jag att det var hockeyn jag ville satsa på.

Hur kommer det sig att du hamnade i Växjö Lakers som klubb? - Jag började första året som junior i Färjestad på deras hockeygymnasium men sedan kände jag att jag ville flytta lite längre hemifrån och prova på något nytt. Jag hade hört mycket positivt om Växjö som stad och förening så det kändes som en rolig utmaning.

Hur var det att flytta hemifrån i så pass ung ålder och lära sig att ta hand om sig själv? - Det var bara roligt då jag såg det som en stor utmaning, ett äventyr helt enkelt.

Du bär ett A på bröstet och ingår i J20:s kaptenstrio, vad har ni för kvaliteér som kaptener? - Vi är väldigt seriösa och noggranna. När det blir stojigt i omklädningsrummet är det ofta vi som säger till och ser till så alla fokuserar på rätt saker. Sedan kör vi alltid på maxfart och föregår med gott exempel.

Du har även spelat med svenska U-17 landslaget, hur var det?
- Det är alltid stort att få representera sitt eget land, jag tyckte verkligen att det var sjukt kul att få vara med. Man lärde sig väldigt mycket så det var helt klart en bra erfarenhet.

Vem är din favorithockeyspelare? - Utan tvekan Sidney Crosby, han är bra både på och utanför plan.

Och om du måste välja någon i Växjö Lakers A-lag? - Jag får säga Richard Gynge, han är en riktigt bra målskytt och blir alltid jäkligt glad när han gör mål. Nästan som om det vore första gången.

Vilket är ditt favoritlag i NHL? - Pittsburgh Penguins.

På lördag väntar hemmamatch mot Malmö Redhawks. Vad säger du om det mötet? - Malmö är ett bra lag och vi spelar alltid jmäna och tighta matcher mot dom men jag hoppas att vi ska dra längsta strået på lördag och ta tre poäng.

10 snabba frågor

 1. Svart eller Vitt?
 2. Söndagsmiddag eller Fredagsmys?
 3. Skidresa eller Solsemester?
 4. X-box eller Playstation?
 5. Komedi eller Thriller?
 6. Sommar eller Vinter?
 7. Hav eller Sjö?
 8. Jeans eller Mjukisbyxor?
 9. Pop eller Rock?
 10. Tacos eller Pizza?

###### \#13 Alexander Andersson "A"

Född: 98-06-19
Position: D
Längd: 178 cm
Vikt: 78 kg
Skjuter: Left
Moderklubb: Trångsunds IF
"Slappna av och ha kul"

Alexander Andersson är 17 gammal, född i Stockholm och är till vardags back samt assiterande kapten i Växjö Lakers J20. Lagkamraterna Linus och Adam beskriver honom som en riktig svärmorsdröm med fötterna på jorden. En snäll kille som trots sin unga ålder är en väldigt bra ledare.

När bestämde du dig för att satsa på hockeyn? - Jag kombinerade hockey och fotboll fram tills jag var 11,5 år, då bestämde jag mig för att satsa på hockeyn.

Hur kommer det sig att du valde Växjö Lakers som klubb? - Jag åkte hit och kollade läget först och tyckte allt låg väldigt bra, som i en triangel med boende, arena och skolan. I Stockholm hade man behövt pendla 40 minuter för att ta sig mellan ställena. Sedan var det väldigt bra ledare med rätt tänk här och när jag väl kom på plats så stämde allt väldigt bra.

Du är assisterande kapten i laget, vad har du för kvaliteér som kapten? - Precis som de andra grabbarna är jag väl seriös och gör det där lilla extra som krävs både på och utanför isen.

Du spelade som 15-åring TV-Pucken där du representerade Stockholm Syd, hur var det? - Det var jätteroligt och häftigt att få spela hockey som visades på TV. Just i den åldern är det såklart det största man kunde uppnå.

Var det stor press över att bli uttagen till TV-Pucken? - Ja, i Stockholm var det så i alla fall. Man var rädd att missa sin chans att bli hockeyspelare om man inte blev uttagen till TV-Pucken.

Ni har fått vara med och träna en hel del med A-laget, hur är det? - Det är såklart jätteroligt och väldigt lärorikt. Man lär sig framför allt mycket detaljer i spelet. Samtidigt får man chansen att studera och lära sig från sina förebilder, Cory Murphy i mitt fall.

Vem är din favorithockeyspelare? - Erik Karlsson, han är back precis som jag. Han är riktigt spelskicklig och har mycket av det spelsättet jag försöker eftersträva.

Och om du måste välja någon i Växjö Lakers A-lag? - Som tidigare nämnt är Cory Murphy min favoritspelare. Han är en grym back.

Vilket är ditt favoritlag i NHL? - Ottawa såklart eftersom Erik Karlsson spelar där.

I helgen startade serien där ni tar full pott i båda era bortamöten mot Örebro och Västerås. Hur skulle du sammanfatta helgens matcher? - Det var skönt med 6 poäng. Vi spelade rätt okej mot Örebro men lite sämre mot Västerås. Som tur är har vi en trygghet i och med Thomas Lillie i målet som gör det bra. Vi har en hel del detaljer att finslipa på.

10 snabba frågor

 1. Svart eller Vitt?
 2. Söndagsmiddag eller Fredagsmys?
 3. Skidresa eller Solsemester?
 4. X-box eller Playstation?
 5. Komedi eller Thriller?
 6. Sommar eller Vinter?
 7. Hav eller Sjö?
 8. Jeans eller Mjukisbyxor?
 9. Pop eller Rock?
 10. Tacos eller Pizza?