Inför Bern – Växjö
Publicerad: 2018-09-06
Inför
Förra veckan inleddes Champions Hockey League-gruppspelet med två matcher. Ikväll fortsätter gruppspelet när Växjö söker revansch på gruppettan Bern.

För exakt en vecka sedan spelade Lakers äntligen säsongens första tävlingsmatch då schweiziska Bern gästade i VIDA Arena i CHL-gruppspelets första omgång. Två dagar senare var det österrikiska Salzburgs tur att spela CHL-hockey i Växjö.

Förra veckans två matcher slutade med en vinst och en förlust. Vinsten kom mot Salzburg där Lakers vann med klara 5-2 efter ett hattrick av nyförvärvet Austin Ortega. Övriga två hemmamål gjordes av Janne Pesonen och Roman Horak.

Förlusten kom i premiären mot Bern. Växjö startade den matchen bäst och satte 1-0 i powerplay i mitten av den första perioden. Målet prickade backen Joel Persson in från blålinjen. Innan perioden var till ända kvitterade dock gästerna. Mellanakten blev mållös, men i den tredje perioden skulle vi få ett avgörande. Med drygt tre minuter kvar lyckades nämligen schweizarna få in en slumppuck bakom Viktor Fasth i hemmamålet och Bern lämnade därmed VIDA Arena med samtliga tre poäng.

Redan ikväll, en vecka efter premiärförlusten, kan Växjö få sin revansch på Bern. De båda lagen gör nämligen upp i en ny batalj, denna gång i Schweiz.

Bern har inlett gruppspelet på bästa tänkbara sätt med två raka bortavinster. Dels slog man Lakers, som tidigare nämnt, med uddamålet 2-1 och ett par dagar senare besegrade man brittiska Cardiff med 3-2 efter förlängning.

Bern leder därmed CHL-gruppen efter fem inspelade poäng av sex möjliga. De är dock bara två poäng före tvåan Växjö och trean Salzburg. Med andra ord så bjuds det på en tidig seriefinal mellan Bern och Växjö i afton. Skulle Lakers kamma hem fullpott ikväll så tar man över serieledningen i gruppen.

Så sent som för nio månader sedan möttes kvällens motståndare, Bern och Växjö, i Schweiz när det bjöds på kvartsfinalshockey lagen emellan. Hemmalaget kopplade tidigt greppet om matchen och hade en 2-0-ledning inför den tredje perioden. Lakers reducerade dock omgående under slutakten och kvitterade några minuter senare. Bern drog dock det längsta strået och avgjorde tillställningen under slutminuterna. Matchen var den första av två där Lakers vann returen i Växjö med 4-2 och avancerade till semifinal i CHL-slutspelet.

Kvällens toppmatch har alla förutsättningar för att bli en underhållande och bra hockeymatch. Bern vill såklart koppla ett rejält grepp om gruppen genom en vinst medan Lakers jagar revansch och serieledning.

Kvällens match spelas i PostFinance Arena, Schweiz, och har nedsläpp 19:45 svensk tid.