J18: Straffvinst mot Karlskrona
Publicerad: 2019-10-14
J18
Under söndagen tog Växjö sin tredje raka bortavinst då Karlskrona besegrades med uddamålet 2-1 efter straffar efter att William Håkansson storspelet i målet för Lakers.

Under söndagen var det dags för ny match för Växjös del då man tog sig an Karlskrona på bortaplan. Matchen blev mycket jämn där Karlskrona skapade mest, men Lakers-målvakten, William Håkansson, var briljant mellan stolparna och motade 39 av 40 skott samt samtliga fem straffar under straffläggningen. Växjö vann till slut matchen med 2-1 efter en dramatisk straffläggning.

Hemmalaget öppnade starkt och tryckte på direkt mot William Håkanssons mål. Dock lyckades Växjö-målvakten, tillsammans med ett grymt försvarsspel, hålla tätt. Istället för hemmaledning tog Lakers ledningen i matchen då Philip Rydin satte 1-0 på pass från Arvid Kruukka efter 13.12. Målet blev den första periodens enda.

I den andra perioden fortsatte Karlskrona skapa mycket målchanser och till slut kunde inte Håkansson stå emot längre då Joel Myrberg-Andersson gjorde 1-1 i mitten av mellanakten. Såväl Växjö som Karlskrona fick chansen i powerplay en varsin gång efter hemmalagets kvitteringsmål utan att lyckas överlista de två storspelande målvakterna.

Vi fick ett ställningskrig i den tredje perioden där hemmalaget skapade lite fler målchanser, men något mål fick vi inte se utan matchen gick istället till förlängning. Övertiden bjöd på ett par fina målchanser, men inget mål. I den efterföljande straffläggningen blev Linus Lindahl segerskytt för Växjö medan Håkansson i målet stoppade samtliga straffar.

Segern var Växjös tredje raka bortavinst. Lakers ligger nu trea i tabellen efter nio spelade omgångar. Man har samlat ihop 19 poäng och är två poäng före fyran Malmö och fem poäng efter serieledaren, Frölunda.

• 0-1 (13:12) Philip Rydin assist Arvid Kruukka
  • 1-1 (31:50) Joel Myrberg-Andersson assist Adam Saaranen
  • 1-2 (65:00) Linus Lindahl – avgörande straff

Skott: 40-24 (13-6, 14-10, 11-6, 2-1, 0-1)

På torsdag är det dags för ny match, denna gång i VIDA Arena. Det är Borås, som ligger näst sist i tabellen, som kommer på besök till staden. Borås föll senast med 0-4 borta mot Tingsryd och har minst sagt fått en tuff start på säsongen då man endast tagit fyra poäng på nio matcher.