Förlust mot kontringsstarkt Örebro
Publicerad: 2020-12-26
Efter julstöket så gick Lakersbussen mot Närke och Örebro för första mellandagsmatchen. En match där hemmalaget Örebro kontrade sönder gästerna och vinner med 6-2.

Det är hemmalaget som trampar gasen i botten från start och det är gästande Lakers som försöker hitta sina positioner inledningsvis. Men det är Örebro som inledningsvis får till de längre anfallen, medan Lakers kontrar. Och det är hemmalaget som då ganska naturligt får till det första målet i matchen när Robin Salo fångar upp en egen misslyckad passning i skottsektorn och trycker in ledningspucken mellan benen på Källgren.

Efter detta vaknar gästerna till liv och man börjar ta för sig ordentligt. Bara 10 sekunder efter Örebros mål så åker hemmalagets Backström ut för en Boarding på Drury. Men detta första PP blir lite trögt och man hittar inte riktigt känslan. Däremot får man en chans till efter 11.02 när Öberg för hemmalaget åker för en Slashing.

Då lyckas den andra PP linan skapa ett bra tryck i Örebros zon. Koivisto får pucken på blå och slänger iväg en halvhög puck som Drury styr in till 1-1 efter 12.42. Och det är Lakers som håller i taktpinnen och är aggressiva. Man skapar många långa och bra anfall. Men vid ett tillfälle så spelar man pucken lite naivt in framför Örebros mål som leder till en kontring där Muzito-Bagenda hittar luckan mellan benskydd och plock på Källgren och det är hemmalaget som tar ledningen igen efter 14.57.

Gästerna har en del riktigt bra lägen de sista 5 minuterna att kvittera men pucken vill inte in. Skotten vinns av Lakers med tydliga 5-12.

Gästerna ser pigga ut i benen även när vi kommer in i den andra perioden, men Lakers verkar väldigt sårbara vid snabba kontringar denna annandag jul. Efter ett bra tryck från gästerna så får hemmalaget till en sån där snabb kontring där backarna hamnar lite på efterkälken. Robin Kovacs hittar in till Leino som får backhanda in 3-1 till Örebro 4.54 in i den andra perioden.

Men Lakers har verkligen chansen den här perioden att komma in i matchen igen målmässigt. I den 7:e minuten åker nämligen Jonathan Andersson ut på en 2+2, vilket ger gästerna 4 minuter i PP. Tyvärr tar man inte den här chansen alls, då spelet låser sig och under 4 minuter har vi bara totalt 4 avslut på mål. Hälften går väl fram, men då har inte Enroth några större problem.

Sista delen av perioden är ganska uddlös från gästerna. Förutom en liten fight mellan Rissanen och Drury så händer det inte så mycket. Perioden slutar 1-0 till hemmalaget som leder med 3-1. Dock vinner Lakers åter skotten, mycket pga av powerplay med 13-8 och leder totalt 13-25 efter 40 minuter. Men det ger inga poäng.

I den tredje perioden så ger man sig själva verkligen chansen när man genom Häman Aktell får till en reducering redan efter 1.36. Ett pass från Joel Persson som Aktell klappar till direkt på. Rosén skymmer bra framför mål också.

Men som många gånger denna afton så tillåter man några minuter senare åter Örebro att kontra och komma igenom på ett ganska enkelt sätt. Denna gång är det Emil Larsson som trycker sig in framför kassen och lite turligt får igenom pucken och Örebro ökar på igen redan efter 3.49.

Gästerna har stora problem med Örebros kontringar och även om det inte blir mål på alla så skapar dom problem och bl.a utvisningar på Joel persson efter 9.17. Och även om man lyckas hålla rent bakom Källgren under dessa 2 minuter så kommer Örebro strax efter i ytterligare en kontring där Robin Kovac sätter 5-2. Lakers gör ett försök i slutet men man orkar inte. Istället gör Örebro 6-2 i tom kasse.

I den tredje perioden är det tydligt hemmalaget som dikterar vilkoren trots Lakers tidiga reducering. Man vinner skotten klart med 10-4. Gästerna vinner däremot den totala skottstatisken med 23-29. Men som sagt, det ger inga poäng. Nästa match ser vi på måndag då Färjestad gästar Vida Arena med nedsläpp kl. 19.00.