Förlust med 2-1 mot Brynäs IF
Publicerad: 2017-12-02
Växjö Lakers besökte Gavlerinken Arena för möte mot Brynäs IF under lördagen. En match som Brynäs skulle gå segrande ur med 2-1.

Hemmalaget Brynäs får en flygande start i matchen och får hål på Växjös Viktor Andrén redan efter 2:34. Elias Fälth dumpar ner pucken i gästernas zon från mittzon, Jesper Jensen vinner den längst med sargkanten och skickar in den i mitten till Kevin Clark, Clark får pucken på backhand och sätter upp 1-0 i nättaket. Gästerna har det otroligt jobbigt i inledningen i matchen där Brynäs sköljer över i byte efter byte och hemmalaget har flertalet bra chanser för att utöka ledningen och Viktor Andrén får jobba hårt i sin bur för att hålla pucken borta från nät. Efter 13:12 åker Växjös Noah Welch ut 2 minuter för roughing och Brynäs får matchens första powerplay. Växjö gör ett riktigt bra boxplay och klarar ut boxplayet på ett väldigt bra sätt och Welch tillbaka på isen. Men efter 17:40 skulle det rättvist komma 2-0. Ett samlat Brynäs går till attack från egen zon, Aaron Palushaj tar in pucken i offensiv zon, släpper in den mitt i banan där Ryan Gunderson fyllt på från sin backplats, Gunderson kliver rakt in mot Andrén och placerar med ett handledsskott pucken i det högra krysset. Det är det sista som händer i första perioden som slutar 2-0 till Brynäs. En period gästerna lär vilja glömma väldigt snabbt och försöka repa mod i omklädningsrummet. Skotten slutar 13-9 till Brynäs.

11 sekunder in i andra perioden skulle läget bli än värre för gästerna. Brendan Shinnimin åkte ut 5+20, matchstraff, och 5 minuter powerplay för Brynäs. Växjö gör ett riktigt bra boxplay och man klarar ut dom hela 5 minutrarna i boxplay, och det utan att Brynäs egentligen inte skapat några större lägen. Brynäs öser mot gästerna och Växjö har det väldigt jobbigt i spelet. Brynäs är uppe gång på gång och oroar, man har ett skott i stolpen bakom Andrén. Efter 11-12 minuter börjar gästerna vakna lite till liv, och Adam Brodecki och Tuomas Kiiskinen har bra lägen mot Linus Fernström men nekas nätkänning. Kevin Clark och Linus Fröberg går en brottningsomgång och åker ut 2 minuter vardera för det, men Clark får en extra 2:a för interference också och Växjös första powerplay i matchen efter 15:10. Växjös första powerplay-lina sätter direkt ett enormt tryck mot Brynäs box, men utan att få dit pucken. Med 19 sekunder kvar av powerplayet får vi en ny dubbelutvisning på Brynäs Lucas Carlsson och Liam Reddox vid 16:51. Men Brynäs reder ut boxplayet och Clark tillbaka. Vi får inte se några fler mål innan periodpausen, men Växjö börjar klart att vakna ute på banan, vilket tänder hoppet inför tredje perioden. Skotten i andra slutar 11-11.

Sam Hallam har kastat om lite i kedjorna inför tredje perioden. Växjö kommer ut med en rejäl energi i perioden och man kastar puckar mot Fernström. Efter 4:45 är det dags för en ny dubbelutvisning för Jacob Blomqvist och Linus Fröberg för osportsligt uppträdande och spel 4 mot 4. Växjö skapar något läge i det spelet genom Noah Welch men Fernström är tät mellan benen och bägge lagen fulltagliga igen. Efter drygt 8 minuter av perioden har Brynäs Lukas Kilström ett avslut från blå som går i ribban och upp i skyddsnätet. Efter 14:22 skulle Växjö reducera till 2-1! Martin Lundberg lägger i diagonal passning över isen till Joel Persson i mittzon, Persson tar in pucken i offensiv zon, Persson lägger in pucken i slottet där Erik Josefsson kommer, och Josefsson prickskjuter in reduceringen bakom Linus Fernström. Med 3:44 kvar av perioden väljer Tommy Sjödin i Brynäsbåset att ta timeout för att lugna ner sina spelare en aning. Med 1:10 kvar är det Hallams tur att ta timeout, och man tar även ut Andrén och satsar på 6 utespelare. Växjö orkar inte skapa det där sista trycket och Brynäs vinner med 2-1. Skotten i sista perioden 7-11.