Inför Brynäs - Växjö
Publicerad: 2022-02-12
Inför
Exakt en vecka har gått sedan Växjös senaste match. Nu är det dags igen då Lakers gästar Brynäs i en viktig kamp för de båda lagen i jakten på en slutspelsplats.

Inför-artikel i samarbete med: byggshop.se

Under den föregående lördagen spelade Växjö sin senaste match då Malmö gästade i VIDA Arena. Tillställningen blev oerhört målrik då vi totalt fick bevittna elva mål. Dock gjorde gästerna sju av dessa och vann således med 7–4. Joel Persson blev tvåmålsskytt för Växjö medan Robert Rosén och Andrew Calof gjorde de övriga hemmamålen.

Inför dagens match ligger Växjö på en niondeplats med 55 inspelade poäng på 36 matcher. Man har fyra poäng upp till den sjätte- och sista direktplatsen till kvartsfinal. Vidare är laget sju poäng före elvan, och dagens motståndare, Brynäs.

Brynäs å sin tur är endast två poäng efter tian Linköping med tre matcher mindre spelade. Gävlelaget har således ett utmärkt läge att avancera upp till en slutspelsplats.

Formmässigt har Brynäs vunnit tre av sina fyra senaste medan Växjö endast tagit en vinst under de sex senaste försöken. Vidare är Gävlelaget ett bra hemmalag och har vunnit åtta av sina tolv senaste matcher i Monitor ERP Arena.

Fjolårssäsongens resultat lagen emellan:

  • 17-10-20 | Växjö – Brynäs 5–1
  • 19-11-20 | Brynäs – Växjö 1–3
  • 23-01-21 | Växjö – Brynäs 5–2
  • 31-03-21 | Brynäs – Växjö 1–5

Växjö vann således samtliga fyra möten mot Brynäs under fjolårssäsongen. Den här säsongen har Lakers och Brynäs mötts två gånger tidigare, där de båda lagen vunnit en varsin hemmamatch. Den trenden vill självklart Lakers bryta i eftermiddag.

Växjö har vunnit tre av sina fyra senaste bortamatcher mot Brynäs och under lördagen går man för ytterligare en vinst, för att avancera uppåt i tabellen. Men det blir ingen lätt match och vi lär bjudas på dramatik.

Dagens match spelas i Monitor ERP Arena, Gävle, med nedsläpp 15:15.

Visste du att…

… Växjö har fyra raka bortaförluster.

… Richard Gynge ligger femma i poängligan med sina 37 poäng (18+19).

… Växjö har vunnit sju av de åtta senaste matcherna mot Brynäs.

… Richard Gynge har skjutit fjärde flest skott på mål (127) i SHL.

… Brynäs har vunnit fem av sina sju senaste hemmamatcher.

Inför-artikel i samarbete med: byggshop.se