Växjö Lakers krossade Frölunda
Publicerad: 2020-12-01
Växjö Lakers tog emot serieledarna Frölunda i kväll i VIDA Arena och vilken kväll det skulle komma att bli! Hemmalaget vinner med 8-0!

Gästerna från Göteborg inleder piggt och skapar lite chanser mot Viktor Fasth, men Fasth är bra med. Det är Frölunda som även får kvällens första powerplay efter 4:14 då Martin Lundberg visas ut för en fasthållning. Frölunda sätter upp ett bra powerplay, men Växjö och Fasth fredar sig bra ändå och klarar ut det. Spelet svänger lite fram och tillbaka. Efter 17:44 skulle matchens första mål komma, och det är Joel Persson som skickar in 1-0 med ett handledsskott ifrån blålinjen bakom en skymd Johan Mattsson i Frölundas mål! Ludvig Nilsson får pucken av Erik Josefsson, Nilsson får upp pucken till blå och Persson skickar iväg skottet som letar sig upp i krysset. Det är enda målet som faller i första perioden, skotten vinns även det av hemmalaget, med 9-7.

Frölunda sätter press direkt i andra perioden ner mot Viktor Fasth som får svettas ordentligt, Max Friberg får ett friläge, men Fasth styr undan med stöten. Därför kommer matchens nästa mål lite orättvist, men skönt, 2-0 genom Ilari Melart! Fredrik Karlström lägger upp pucken till Marcus Sylvegård i offensiv zon, Sylvegård släpper pucken mellan benen bak till Melart, Melart drar iväg ett handledsskott som går stolpe in 5:33. Och det var någon som öppnade ketchupflaskan, ordentligt! 3-0 kommer genom Ludvig Nilsson på ett friläge från egna blålinjen sedan Erik Josefsson lagt fram pucken till Nilsson, Nilsson gör en lång dragning på backhand och placerar in pucken mellan benen tiden 6:11, Emil Forlund får också assist på målet. Roger Rönnberg plockar sin timeout och byter ut Johan Mattsson och sätter in Niklas Rubin. Men Rubin hann inte röra pucken innan det small i nätet igen till 4-0 genom Emil Pettersson! På nytt en kontring där Andrew Calof brutit Frölundas försök till press i offensiv zon, serverar pucken perfekt till Emil som placerar in pucken ren med Rubin vid 6:50. Efter 10:50 kommer även 5-0! Jack Drury passningsskjuter genom Frölundas försvarsmur till Emil Pettersson som prickskjuter in pucken i högerhörnet, även assist till Andrew Calof. Efter 15:52 åker gästernas Stefan Elliot ut för en hakning. Och då kommer även 6-0 vid 17:40 genom Richard Gynge! Joel Persson slår en passning från vänster genom gästernas box till högersidan där Gynge får ett bra läge, och Gynge placerar in pucken mellan benen på Rubin. Andrew Calof noteras för kvällens tredje assist vid målet. 5-0 i perioden fick räcka innan periodpausen. Skotten slutar 12-9.

I sista perioden efter 4:03 skulle Lakers utöka sin ledning till 7-0 genom Jack Drury! Kvällens poängkung, Andrew Calof lägger mer pucken i vänsterhörnet i Frölundas zon till Drury, Drury drar sin back och bryter in framför Rubin och lyfter in pucken i nät. Spelet efter är ganska avslaget. Efter 9:22 drar gästernas Liam Dower Nilsson på sig ett matchstraff och 5 minuters powerplay för hemmalaget. Och man skulle utnyttja det till att göra 8-0! Emil Pettersson skickar in en puck för styrning, Martin Lundberg styr den vidare till Richard Gynge som styr i sin tur in pucken vid tiden 13:46. Resterande tiden handlade mest om att kämpa för nollan för Viktor Fasth som pånytt gör en riktigt bra match, och man lyckas och vi vinner med 8-0! Skotten I sista slutar 10-11 till Frölunda.