Inför Örebro – Växjö
Publicerad: 2017-12-19
SHL-hockeyn är tillbaka efter landslagsuppehållet. Ikväll väntar Örebro på bortaplan för serieledarna Växjö.

Landslagsuppehållet är över och efter tio dagar utan SHL-hockey är det äntligen dags igen när Växjö gästar bottenlaget Örebro i afton.

Innan SHL tog landslagsuppehåll möttes just Växjö och Örebro i en match som Lakers vann med 3-1 i VIDA Arena efter att man vänt ett 0-1-underläge.

Jonas Röndbjerg kvitterade Örebros ledning i slutet av den första perioden och talangen sköt även ledningsmålet 2-1 under mellanakten innan Robert Rosén fastställde slutresultatet till 3-1 i mitten av den tredje perioden.

Segern mot Örebro var lagets andra vinst i följd och tog laget upp på 59 poäng efter 27 spelade omgångar. Med den noteringen toppar man SHL i överlägsen stil då man är hela nio poäng före tvåan Färjestad, som dessutom spelat en match mer än Lakers.

Kvällens motståndare, Örebro, har haft det väldigt tungt på slutet och endast lyckas vinna en av sina åtta senaste matcher. Detta har gjort att man dalat i tabellen och laget återfinns först på en elfteplats. Man är endast en poäng före nykomlingen Mora och fem poäng före Karlskrona, som ligger på negativ kvalplats.

Örebro tar många av sina poäng på hemmaplan där man endast förlorat två av sina tio senaste hemmamatcher under ordinarie speltid. Faktum är att 22 av lagets 31 poäng under säsongen har kommit på hemmais.

Växjö å sin tur trivs ypperligt på resande fot. Laget har hunnit med att spela 13 matcher på bortaplan där man vunnit hela tio av dessa. Lakers har vunnit sex av sina sju senaste matcher på bortais. Enda förlusten under denna period kom mot Brynäs i början av december där man föll med uddamålet 1-2.

Inför kvällens bortamatch har Växjö sex raka segrar i bagaget mot Örebro. Kvällens hemmalag har endast lyckats besegra Växjö i en av de tolv senaste mötena lagen emellan. Lakers har således ett rejält psykologiskt övertag på kvällens motståndare.

Kvällens match spelas i Behrn Arena, Örebro, med nedsläpp 19.00!